A K&H Női Kézilabda Liga 17. fordulójában a Praktiker-Vác látogat 2024. március 24-én 18:30-as kezdéssel az Audi Aréna Győrbe. Az ötödik helyezett piros-kékek ellen vezeti először Per Johansson a Győri Audi ETO KC csapatát. A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

 

Hazai pályán folytatódnak a bajnoki küzdelmek. A 17. fordulóban az Audi Aréna Győrben lépnek pályára kedvenceink a Vác ellen. Ezen a találkozón ül le a győri kispadra először Per Johansson, Győri Audi ETO KC frissen kinevezett vezetőedzője. Csapatunknak ez lesz a 20. bajnoki meccse a szezonban. Per Johansson két edzést vezet a keret tagjainak a vasárnapi összecsapásig.

Nem sok a két edzés, hiszen remek ellenféllel mérkőzünk meg vasárnap, de bízok a lányokban. A legutóbbi két meccsen felszabadultan játszottak a csapat, és habár a helyzetkihasználásoknál több koncentráció kell, azt gondolom van egy jó alap amire építkezhetünk. Nem számítok könnyű összecsapásra, mert a Vác jó formában van, de bízok abban, hogy a messze földön híres győri szurkolótábor a segítségünkre lesz hazai pályán, és győzni fogunk” – nyilatkozta Per Johansson vezetőedző.

A két csapat legutóbb 2023.szeptember 20-án Vácott mérkőzött meg egymással, akkor 38-22-es győri siker született. A találkozó legeredményesebb győri gólszerzője Emilie Hovden volt, aki 13 góllal zárta az összecsapást. Ez a szám azért is volt kiemelkedő, mert a szélső csak 35 percet játszott a meccsen, illetve mert csak két gólt szerzett hetesből, a maradék 11-nél akcióból vette be a váci kaput.

A Vác jelenleg az ötödik helyet foglalja el a tabellán, 10 győzelem és 6 vereség áll Herbert Gábor csapatának neve mellett.  A piros-kékek idén a nemzetközi kupaporondon is vitézkedtek. A Kastamonu legyőzésével bejutottak az Európa Liga csoportkörébe, ahol egy erős csoportban egy győzelem és egy döntetlen mellett ugyan négy vereséget szenvedtek, de nem vallottak szégyent. A Vác egyértelműen legveszélyesebb játékosa Kuczora Csenge, aki egymaga már 113 gólt jegyez az eddig 16 forduló alatt. Mögötte Csíkos és Marincsák áll 55 találattal, azaz Kuczora egymaga több gólt dobott, mint a második és harmadik legeredményesebb gólszerző. A Vác csapatát erősíti kölcsönben klubunk fiatal kapusa, Győri Alexa.

A mérkőzésről Linn Blohm-ot kérdeztük.

A találkozó 2024. március 24-én, vasárnap 18:30-kor kezdődik. A mérkőzést a Haskó Tamás – Natkai Norbert kettős vezeti, az M4Sport pedig élőben közvetíti.