A magyar válogatott 2024. március 30. és április 7. között Győrben készül, mielőtt áttenné székhelyét Debrecenbe, az olimpiai selejtezőtorna helyszínére. A kéthetes válogatott program első találkozóját Norvégiában vívja meg a magyar csapat, ennek apropóján Szöllősi-Schatzl Nadine-nal és Stine Oftedallal beszélgettünk.

A magyar női kézilabda-válogatott 2024. március 30-tól április 7-ig Győrben készül, s itt is fejezi be az Euro Cup-sorozatot, közben azonban tesz egy rövid norvégiai kitérőt – április 4-én, csütörtökön 19.15 órától Ulsetben mérkőzik meg a házigazda északiakkal. Csapatunk játékosainak, stábtagjainak mindig érdekesek az ilyen párosítások, hiszen a nemzeti együttesükben egymás ellen kell meccseljenek. Jelen esetben a magyar színeket a pályán Győri-Lukács Viktória és Szöllősi-Schatzl Nadine, a kispadon pedig Pigniczki Krisztina és Holanek Zoltán képviseli, míg a norvégoknál Kari Brattset Dale, Emilie Hovden, Veronica Kristiansen, Stine Oftedal és Silje Solberg lehet ott a pályán.

Egy hosszabb út előzi meg majd ezt a mérkőzést – mondta Szöllősi-Schatzl Nadine, csapatunk magyar válogatott balszélsője. – Nagyon szeretném, ha tudnánk úgy játszani, mint ahogy azt megbeszéltük, azokkal a dolgokkal készülni, amik már a következő, olimpiai selejtezős hétre a segítségünkre válhatnak. Illetve szombaton még találkozunk az olimpiai selejtező előtt az osztrákokkal is itt, Győrben.

Stine Oftedal nagy tisztelettel beszélt a magyar csapatról és szerinte nehéz találkozó lehet a csütörtöki.

Mindig furcsa érzés, hogy akiket minden egyes nap látsz, és akikkel együtt dolgozol, hirtelen az ellenfeleiddé válnak. Ugyanakkor mindannyian hozzászoktunk már ehhez a dinamikához a válogatottnál és a klubnál – fogalmazott klubunk norvég irányítója, Stine Oftedal. – Úgy gondolom, a magyar válogatottnak nagyon sok jó egyéni képességű játékosa van. Amikor legutóbb Debrecenben találkoztunk, rendkívül sokgólos meccset játszottunk velük, főleg az első félidőben akadtak problémáink.”

EHF EURO CUP
5. forduló
2024. április 4., csütörtök
, 19.15
Ulset
Norvégia–MAGYARORSZÁG

6. forduló
2024. április 6., szombat,
15.00
Zürich
Svájc–Norvégia

2024. április 6., szombat, 17.00
Audi Aréna Győr
MAGYARORSZÁG–Ausztria