HÍREK

Bajnokok Ligája

Hatgólos vereség Bukarestben

Nagy Kata

A Győri Audi ETO KC együttese a BL középdöntő első fordulójában a CSM Bucuresti otthonában lépett pályára. Az első félidei szoros adok-kapok után a második játékrészben biztossá tette győzelmét a hazai csapat. A zöld-fehérek legeredményesebb játékosai Mörk (8 gól) és Tomori (7 gól) voltak.
Végeredmény: 28-22
 
audi banner

1. félidő
A vendég győriek a Görbicz, Tomori, Groot, Mörk, Bódi és Broch felállásban kezdték a találkozót, a kapujukban Grimsbö.
Tomori góljával indult a találkozó, majd Broch beállóból kettőre növelte csapatuk előnyét (0-2). Gullden kihagyta a javukra megítélt büntetőt – Neagu viszont nem hibázott. Tomori újabb góljával a mérkőzés 6. percében 1-3-ra módosult az állás. Neagu zsinórban kétszer is betalált – átlövésből és büntetőből is, így a tizedik percben döntetlenről (3-3) folytatódhatott a párharc. Görbicz hétméterest rontott, amit Hagman szélről hamar meg is bosszult, a következő büntetőt azonban Mörk már könyörtelenül bevágta. Mehmedovic góljával a román együttes szerzett ismét előnyt, Bódi egyenlített. Neagu átlövésből, Mörk betörésből volt eredményes, Grimsbö pedig remekül elkapta a fonalat a kapuban. Mörk talpról bombázott a bal alsóba, majd Manea, Hansen és Kurtovic is feliratkozott a gólszerzők közé (8-8). Groot hatalmasat bombázott a hazaiak hálójába bő tíz perccel a félidei szünet előtt. Kurtovic és Manea jóvoltából a Bukarest átvette a vezetést (10-9) – Ambros Martín élt is első időkérési lehetőségével. Tomori bombáját Grimsbö remek védése követte. Mörk folytatta a gólgyártást, Groot pedig kétperces kiállítást kapott védekezésben elkövetett szabálytalanságért. Kiss hárította Neagu büntetőjét, átlövése ellenszerét azonban már nem találta. Három perccel a félidő vége előtt ismét egál szerepelt az eredményjelzőn (11-11), ám végül a győriek hibáit kihasználva a meccsen először tett szert kétgólos előnyre a hazai együttes (13-11).
Félidei eredmény: 13-11
 

2. félidő
Kurtovic szerezte a második félidő első gólját, ami egyben a maga negyedik találata is volt – háromra növelte előnyét a Bukarest (14-11). A győri gólcsendet Tomori törte meg a játékvezetők passzív jelzésénél, majd Neagu, Kurtovic és ismét Tomori következett (16-13). Mehmedovic kétperces kiállítást kapott Mörkkel szembeni szabálytalanságáért, azonban az emberhátrányt is a hazai együttes tudta gólra váltani, Kurtovic hatgólos. Tomori hetest harcolt ki, Mörk nem hibázott (17-14) – a Bukarest vezetőedzője időt kért. Mehmedovic, Mörk és Hagman góljai a második játékrész felére 19-15-re módosították az eredményt. Niombla találatával az eddigi legnagyobb, ötgólos különbség alakult ki – Ambros Martín időt kért. Groot, Niombla majd ismét Groot talált be, Kurtovic folytatta a sort (22-17). Groot gyönyörű testcselt mutatott be és negyedik gólját is megszerezte, majd Tomori kiszorított helyzetből lőtt Ungureanu kapujába. Neagu találatára Mörk válaszolt, faragva csapata hátrányán (23-20). Kurtovic és Gullden, majd Mörk, Mehmedovic, Tomori és Frafjord volt eredményes (27-22). Gullden értékesítette büntetőjét, így hatgólos hátránnyal fordultak Ambros Martínék a találkozó utolsó percére, s több gól híján ki is alakult a végeredmény.
Végeredmény: 28-22A zöld-fehérek hazai pályán 2018. február 5-én a Nykobing együttese ellen javíthatnak a BL-ben – a találkozóra még kaphatók jegyek!
Információ ITT
 


eset


eset
Bajnokok Ligája középdöntő 1. forduló
CSM Bucuresti
Győri Audi ETO KC
28
22
13-11

CSM Bucuresti

2 Aneta Udristoiu
 
3 Marit Malm Frafjord
1
4 Isabelle Gulldén
2
5 Iulia Vasilica Curea
 
8 Cristina Neagu
7
9 Sabina Jacobsen
 
10 Line Anna Jörgensen
 
11 Camille Ayglon Saurina
 
14 Bianca Bazaliu
 
22 Oana Manea
2
24 Amanda Kurtovic
8
29 Gnosiane Niombla
2
30 Paula Ungureanu
 
37 Nathalie Hagman
3
77 Majda Mehmedovic
3
87 Jelena Grubisic
 

Győri Audi ETO KC

3 Jana Knedlikova
 
4 Afentaler Sára
 
6 Varga Emőke
 
8 Anne Mette Hansen
1
10 Nora Mörk
8
13 Görbicz Anita
 
14 Pál Tamara
 
15 Stine Oftedal
 
23 Tomori Zsuzsanna
7
27 Nycke Groot
4
31 Yvette Broch
1
32 Fodor Csenge
 
33 Bódi Bernadett
1
57 Puhalák Szidónia
 
73 Kiss Éva
 
85 Kari Aalvik Grimsbö
 
 
Vezetőedző
Helle Thomsen
Vezetőedző
Ambros Martín
Kiállítás | 2 perc
Kiállítás | 2 perc
Hétméteres | 6/4
Hétméteres | 4/3
Játékvezetők: Ivan Cacador, Eurico Nicolau (POR)