HÍREK

Bajnokok Ligája

Győzelem súlyosnak tűnő vezéráldozattal

Nagy Kata

A Győri Audi ETO KC együttese a BL-középdöntő második fordulójában hazai pályán 5116 fő előtt, fergeteges hangulatú mérkőzésen a dán Nykøbing csapatát fogadta. A zöld-fehérek már az első játékrészben magabiztos előnyre tettek szert, melyet végül tovább növeltek és fontos két pontot gyűjtöttek be.
Nem lehet azonban teljes a győriek öröme, ugyanis Nora Mörk a második félidő felénél súlyosnak tűnő sérülést szenvedett – az orvosi diagnózist követően jelentkezünk a részletekkel.
Végeredmény: 32-23 
audi banner

1. félidő
A győriek a Görbicz, Tomori, Groot, Broch, Mörk és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbö.
A mérkőzés első gólját Groot szerezte, Westberg büntetőt értékesített (1-1). Mörk átlövésből bombázott a vendégek kapujába, majd a néhány perces gólcsendet követően Görbicz lőtte ki a felső sarkot szélről (3-1). Groot, Ikehara, majd ismét Groot talált be, háromra növelve csapata előnyét (5-2). Grimsbö remek védését követően Mörk robogott végig a pályán, majd Ikehara és Merg faragott a hátrányon (6-4). Mörk talpról, Merg hétméteresből, Wallén betörésből volt eredményes – a találkozó 18. percében 7-6-ra módosult az állás. Rövid adok-kapok után Kristiansen jóvoltából egyenlített a Nykobing 8 perccel a félidei szünet előtt, majd három gyors győri gólnak köszönhetően hamar a kezükbe vették az irányítást a hazaiak (11-8). Grimsbö remek védéseivel biztosította a zöld-fehér védőfalat, Groot talpról bombázott Greve kapujába. Kristiansen góljára Görbicz büntetőből válaszolt. Fél perccel az első játékrész vége előtt Ambros Martín időt kért – Tomori gólra váltotta a zöld-fehérek támadását, így ötgólos előnnyel vonulhatott a hazai csapat a félidei szünetre.
Félidei eredmény: 14-9

2. félidő
Westberg góljával indult a második félidő, érkezett is a válasz Mörk és Bódi részéről – a mérkőzésen először hatra nőtt a győriek előnye. Ikehara szépített, majd Mörk, Pedersen és Broch folytatták a gólgyártást (18-12). Kiss parádés mozdulattal büntetőt hárított, a közönség vastapssal éltette a győri hálóőrt. A második játékrész felénél járva Oftedal villanásával magabiztosan tartotta ötgólos előnyét Ambros Martin együttese. Miután Mörk megszerezte nyolcadik találatát, rosszul ért talajt és térdét fájlalva, hordágyon hagyta el a pályát. Groot, Oftedal és Pedersen után Görbicz szélről talált be (26-19). Gyors egymásutánban Westberg, Broch és Groot következett – nyolcgólos (28-20) hazai előny alakult ki hét perccel a mérkőzés vége előtt. Pedersen találatát követően hétgólos előnnyel léptek be a találkozó utolsó öt percébe a zöld-fehérek, majd Tomori, Knedlikova és Nielsen volt eredményes. Emberhátrányban fejezték be a hazaiak a mérkőzést Görbicz kétperces kiállítását követően– Knedlikova jóvoltából tízgólos különbség alakult ki. Westberg góljára már nem érkezett válasz, így 32-23-as végeredménnyel zárult a találkozó.
Végeredmény: 32-23

Hivatalos nézőszám: 5116 fő


Jakob Larsen: „Egy komoly, harcos mérkőzésre készültünk, azt akartam, hogy harcoljon a csapatom. A Győr fantasztikus teljesítményre képes egy az egy ellen, az volt a célunk, hogy szorosan tartsuk a mérkőzést. Nagyon nehéz egy olyan mérkőzést megnyerni, amelyen ilyen remek kapusteljesítménnyel találjuk szembe magunkat. Remek erőkből álló csapattal találtuk ma szembe magunkat, és jobbulást kívánok Nora Mörknek.”

Celine Lundbye Kristiansen: „Nagyon kemény mérkőzés volt ez a mai, sok tapasztalattal gazdagodtunk. Remek volt ilyen közönség előtt, ilyen fantasztikus légkörben pályára lépnünk. Jó úton haladunk, sokat kell még küzdenünk azért, hogy jó eredményeket érjünk el.”

Ambros Martin: „Szeretnék először is gratulálni a Nykobing együttesének, remekül harcoltak ma, óriásit küzdöttek. Egyáltalán nem volt ez könnyű győzelem számunkra, még ha a kilenc gól ezt is mutatná. Nagyon kellett küzdenünk ma, amikor megnyugtatóbb előnyre tettünk szert és behúztuk a féket, feljöttek ránk. A védekezésünk és a kapusaink teljesítménye remek volt ma, ennek megfelelően hatékonyak tudtunk lenni. Nem egyszerű most számunkra Nora sérülése miatt, abban bízom, hogy ez még inkább erősebbé tesz minket, ez az egyetlen lehetőségünk. Most kell igazán csapatként együtt dolgoznunk, hiszen hosszú távon gondolkodunk és a szezonra kitűzött céljainkat szeretnénk teljesíteni.”

Kari Aalvik Grimsbö: „Nagyon komolyan vettünk az ellenfelünket, izgatott és ideges is voltam a mérkőzés előtt. Próbáltam ma mindent kiadni magamból és irányítani a védelmet, ami úgy gondolom, jól működött. Egy remek ellenféllel szemben léptünk ma pályára, akik nem hagyták, hogy megnyugodjunk, végig koncentrálnunk kellett. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon kemény meccs vár ránk majd Dániában.”
 


eset


eset
Bajnokok Ligája középdöntő 2. forduló
Győri Audi ETO KC
NFH - Nykøbing Falster Handboldklub
Audi Aréna Győr
32
23
14-9

Győri Audi ETO KC

3 Knedlikova Jana
4
4 Afentaler Sára
 
6 Varga Emőke
 
8 Hansen Anne Mette
 
10 Mörk Nora
8
13 Görbicz Anita
3
14 Pál Tamara
 
15 Oftedal Stine
3
23 Tomori Zsuzsanna
2
27 Groot Cornelia
8
31 Broch Yvette
3
32 Fodor Csenge
 
33 Bódi Bernadett
1
57 Puhalák Szidónia
 
73 Kiss Éva
 
85 Grimsbö Kari Aalvik
 

NFH - Nykøbing Falster Handboldklub

2 Nielsen Matilde Kondrup
1
3 Westberg Emelie
 
5 Westberg Johanna
6
8 Merg Tiril
1
11 Iversen Sarah
3
12 Soerensen Mie
 
19 Lagerquist Anna
 
21 Ikehara Ayaka
4
22 Pedersen Laerje Nolsoe
3
24 Olsen Sofie Amalie
 
32 Greve Cecilie
 
39 Wallén Angelica
1
49 Kristiansen Celine Lundbye
2
79 Kristiansen Kristina
2
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Jakob Larsen
Kiállítás | 4 perc
Kiállítás | 2 perc
Hétméteres | 3/1
Hétméteres | 6/5
Játékvezetők: Nenad Nikolic, Dusan Stojkovic (SRB)