HÍREK

Közélet

Raphaelle Tervel aláírt Győrbe

Szuper Admin

A Győri Audi ETO KC kibővítette keretét a francia Raphaelle Tervellel. A Grupo Asfi Itxako Navarra játékosa az elkövetkező szezonra szerződik Győrbe.
audi banner

Szerződtetésének fő indoka az, hogy az új vezetőedző játékstratégiájának hatékony képviselője lesz, és Ambros Martín elvárásai alapján az elkövetkező szezonban tapasztalatával is jelentősen hozzájárulhat a csapat sikereihez. Tervel az olimpiai részvételt és a pihenőt követően, augusztus 26-án a többi olimpikonnal együtt csatlakozik új csapatához.

A 33 éves sztárjátékos szerződtetéséhez szükség volt arra is, hogy a győri klubnak egyrészt sikerült két új támogatóval bővítenie szponzori körét: a logisztikával foglalkozó Syncreon Hungary Kft. és a hulladék újrahasznosításban tevékenykedő Büchl Hungaria Kft. szerepvállalásával. Másrészt sikerült megállapodásra jutnia a játékost képviselő menedzserirodával is, a SportConcept Kft-vel.

Raphaelle Tervel több mint 10 éve Európa élcsapatainak és a francia nemzeti válogatottnak is meghatározó tagja. Válogatott színekben világbajnokságot nyert (2003), klubszinten pedig KEK-győztesnek vallhatja magát (2003, ESBF Besancon). A 178 cm magas, jobbkezes játékos kiemelkedő erénye a védekezés, illetve a sportágban egyedülálló sokoldalúság, hiszen hatékonyan bevethető szélsőként, átlövőként, irányítóként, sőt, beálló poszton is. Mivel 2010 óta az Itxako-t erősíti, immár két éve dolgozik együtt a Győri Audi ETO új edzőjével, Ambros Martínnal.
 


eset


eset