HÍREK

Közélet

Ismerős hang a győri buszokon

Nagy Kata

Rendhagyó együttműködés veszi kezdetét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság és az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ közös szervezésében. A bűnmegelőzési akció hangjának a Győri Audi ETO KC csapatkapitányát – egyben Győr ikonikus alakját – Görbicz Anitát kérték fel, aki örömmel vállalta a feladatot. A világklasszis sportoló mostantól saját hangján figyelmezteti a győri városi buszokon utazókat a bűnmegelőzés fontosságára.
audi banner

A projekt főszervezője, a megyei rendőrség vezetője, Csizmadia Gábor dandártábornak elmondta, hogy a rendőrség mindennapi munkájában amellett, hogy igyekszik a legmagasabb szinten biztosítani és fenntartani a közrendet, másik fontos területként a baleset- és bűnmegelőzést helyezi előtérbe. „A bűnmegelőzéssel már egészen kis kortól foglalkozni kell, s célunk, hogy minél szélesebb társadalmi réteget szólítsunk meg a kampány során, ezáltal minél több ember eszébe juttassuk, mire kell odafigyelnie mindennapokon, hogy ne váljon bűncselekmény áldozatává. Napi szinten több tízezer ember utazik a buszokon Győrben, akiknek a járművekre kihelyezett plakátok és a Görbicz Anita által felmondott hangüzenetek formájában hívjuk fel a figyelmét a biztonságra.” – nyilatkozta Csizmadia Gábor dandártábornok.

A hangüzentek egyelőre a győri buszokon és a buszmegállókban hangzanak majd el. Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ győri központjának vezetője, Szabó Gábor elmondta, hogy örömmel álltak a kezdeményezés mellé. „Számunkra is fontos szempont a biztonság és a bűnmegelőzés. Naponta 84 busz közlekedik Győrben, melyek több, mint 70.000 embert szállítanak, így különösen fontos, hogy a kampány mellé állhattunk, és segítségével minél szélesebb réteget tájékoztathatunk.” - tájékoztatott a központvezető.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, azonnal igent mondtam a felkérésre. A Győri Audi ETO KC csapatkapitányaként a klub és magam nevében is nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk egy ilyen fontos, figyelemfelhívó kampányban, hiszen amellett, hogy igyekszünk a pályán bizonyítani, próbálunk segíteni, ahol tudunk.” – mondta Görbicz Anita, akinek hangját gyakran fogják hallani a győri buszokon utazók. A csapatkapitány azt is elárulta, hogy ugyan ő már régen szállt fel helyi buszra, mégis a közeljövőben tervezi, hogy buszozni fog. „Szeretnék én is többet busszal utazni a közeljövőben, hogy megismertethessem kisfiammal a tömegközlekedést. Biztosan érdekes lesz visszahallani a saját hangomon megszólaló felhívást.” mondta Görbicz Anita.

A szeptember 14-én induló kampány részeként a 12 különböző hangüzenet egyelőre a győri helyi buszjáratokon lesz hallható, de a figyelemfelkeltő kampány plakátjaival megyeszerte találkozhat az ÉNYKK utasközönsége. 


eset


eset