HÍREK

Magyar kupa

Büntetőpárbajban alulmaradt a győri együttes

Nagy Kata

A TIPPMIX Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Győri Audi ETO KC legnagyobb hazai riválisával, az FTC Rail-Cargo Hungáriával találkozott 2017. április 2-án, Kecskeméten.
A két együttes összecsapása rendszerint igazi rangadó, nem volt ez most sem másképp – forró hangulatú, küzdelmes mérkőzést vívtak egymás ellen a felek.
A végletekig kiélezett mérkőzést Amorim az utolsó pillanatban döntetlenre mentette, azonban a győri lányok a büntetőpárbajban végül alulmaradtak - az FTC Rail-Cargo Hungaria együttese a 2017-es Magyar Kupa győztese.
A mérkőzés hivatalos végeredménye: 32-34 




audi banner

A győriek kezdősora a Magyar Kupa döntőjében: Görbicz, Amorim, Groot, Elghauoi, Mörk és Bódi, a kapuban Grimsbö. A mérkőzés első találata Pena jóvoltából született meg, majd Amorim felállt fal elleni labdajáratást követően beugrásból válaszolt (1-1). Lukács és Görbicz szélről megszerezték első góljukat, majd Kovacsics és Szucsánszki is bemutatkozott (2-4). Bódi szélről a felső léc alá bombázott, Amorim és Pena a mérkőzésen másodszor is eredményes volt, Mörk góljával egyenlő az állás a mérkőzés nyolcadik percében (5-5). Szucsánszki gólja után Groot egymás után kétszer is betalált, Schatzl szélről ismét döntetlenre hozta az állást (7-7). Pena átlövésből talált Grimsbö kapujába, a győri kapuban Kiss Éva, Szucsánszki lövését azonban nem tudta hárítani, majd Schatzl lerohanás-gólt szerzett (7-10) – háromgólos fővárosi vezetésnél Ambros Martin időt kért. Mörk megszakította a győri gólcsendet, Snelder jóvoltából büntetőt lőhetett a Fradi – Kovacsics bevágta (8-11). Jovanovicot kiküldték a játékvezetők két percre, Groottal szembeni szabálytalankodásáért, aki a következő lerohanásból meg is szerezte harmadik gólját (9-11). Bódi szélről, Pena középről talált be, Amorim pedig már három gólnál jár az első félidő 22. percébe lépve (11-12). Pena újabb góljával már ötnél jár, Nora csodálatos alsó lövéssel talált Bíró kapujába, ezzel egyre csökkentve a győri hátrányt. Jovanovic zsinórban kétszer talált be, Mörk hetest értékesített, majd Pena háromra növeli a Fradi előnyét (13-16). Mörk újabb büntetőt lőhetett – könyörtelenül bevágta, majd Bódi lerohanásból egyre csökkentette a különbséget – Elek Gábor időt kért bő másfél perccel a szünet előtt. Az első játékrészben több gól nem született, a félidei eredmény: 15-16.

Amorim betörésből megszerezte a második félidő első gólját, gyors válasz jött rá Szucsánszkitól, Görbe szemfüles labdaszerzésből egyenlített (17-17). Lukács szélső góljára Bódi válaszolt szélről, megszerezve negyedik találatát. Szucsánszki talpról elengedett lövését a győri hálóőr nem tudta védeni, néhány sikertelen támadást követően Lukács lerohanásból eredményes (18-20). Szép figurát követően Görbicz szélről faragott a hátrányon, Schatzl szélről talált be. Tomori büntetőt harcolt ki, Jovanovic megkapta második kétperces kiállítását is – Mörk kapufára bombázott, marad a 19-21-es állás. Schatzl szélről a győri hálóba cunderezett, Elghaoui hetest harcolt ki – Görbicz pimasz megoldással, Bíró feje mellett ejtett a kapuba (20-22). Gyönyörű Mörk-Amorim összjátékból újabb győri gól született, Amorim már ötnél jár – Elek Gábor időt kért a mérkőzés 47. percébe lépve. Szucsánszki hatodik találatára Görbicz szélről válaszolt. Groot az ellenfél hatosáról bombázhatott Bíró kapujába Mörk passzából, ezzel döntetlen az állás (23-23). Kovacsics büntetőt értékesített, Schatzl ziccerben volt, Mörk azonban szabálytalanul szerzett labdát – Kovacsics újabb hetest lőhetett, Kiss nem tudta védeni (23-25). Ambros Martin időt kért a második félidő 22. percében – Elghaoui büntetőt harcolt kit, Görbicz értékesítette, majd Bódi szélső találatával ismét egyenlő az állás (25-25). Kovacsics kipókhálózta a győri kapu jobb felső sarkát, Elghaoui egyenlített négy perccel a mérkőzés vége előtt (26-26). Szucsánszki lövése Kiss lába között becsorgott a kapuba, majd újabb találat könyvelhető a Fradi csapatkapitányának neve mellé – két és fél perccel a lefújás előtt kétgólos hátrányban az ETO (26-28). Amorim hetest harcolt ki, Görbicz értékesítette. Kovacsics gólját újabb győri büntető követte, Görbicz hibázott, de egyre zárkózott a Győr – az FTC csapata időt kért. Fél perccel a vége előtt még a Fradi támadhatott, Szucsánszki felé lőtte, lerohanásból azonban Amorim az utolsó másodpercekben döntetlenre hozta a meccset (29-29).
A rendes játékidő leteltével a végeredmény: 29-29.

A szabályok értelmében hétméteresek következtek, hogy eldőljön, ki lesz a 2017-es évben a kupagyőztes cím tulajdonosa.
A büntetőpárbajt az FTC kezdte, Kovacsics és Kiss nézett egymással farkasszemet – Kovacsics belőtte.
Mörk és Bíró párharcát Mörk nyerte. Szucsánszki és Grimsbö csatájából előbbi jött ki győztesen. Szikora védte Amorim lövését, így a Fradi előnyre tett szert. Schatzl is értékesítette a büntetőt Kiss ellen. Groot belőtte a labdát Szikora kapujába, Jovanovic Grimsbövel szemben volt eredményes. Tomori belőtte a rá eső büntetőt, s mivel Pena belőtte csapata utolsó hetesét – az FTC Rail-Cargo Hungaria nyerte a 2017-es Magyar Kupát.

A mérkőzés hivatalos végeredménye: 32-34
 


eset


eset
Tippmix Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntő
Győri Audi ETO KC
FTC-Rail Cargo Hungaria
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét
32
34
15-16

Győri Audi ETO KC

3 Knedlikova Jana
 
9 Hársfalvi Júlia
 
10 Mörk Nora
6
13 Görbicz Anita
7
14 Pál Tamara
 
18 Amorim Taleska Eduarda
7
23 Tomori Zsuzsanna
1
27 Groot Cornelia Nycke
5
31 Broch Yvette
 
33 Bódi Bernadett
5
57 Puhalák Szidónia
 
66 Elghaoui Asma
1
73 Kiss Éva
 
85 Grimsbö Kari Aalvik
 

FTC-Rail Cargo Hungaria

2 Szöllősi-Zácsik Szandra
 
4 Szarka Adrienn
 
6 Schatzl Nadine
5
8 Szucsánszki Zita
9
10 Szekeres Klára
 
12 Szikora Melinda
 
14 Mészáros Rea Réka
 
16 Bíró Blanka
 
22 Lukács Viktória
3
24 Snelder Danick Albertine
 
25 Pena Nerea
7
40 Monori Orsolya Tekla
 
48 Faluvégi Dorottya
 
88 Jovanovic Marija
3
91 Kovacsics Anikó
7
92 Hornyák Dóra
 
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Elek Gábor
Kiállítás | 0 perc
Kiállítás | 4 perc
Hétméteres | 7/5
Hétméteres | 3/3
Játékvezetők: Dobrovics Csaba, Dr. Tájok Péter