HÍREK

NBI

Magabiztos játék a Debrecen ellen

Fata Edina

 A Nemzeti Bajnokság 3. fordulójában a cívis városba, Debrecenbe utazott a Győri Audi ETO KC együttese. A mérkőzést kicsit álmosan kezdte az Audi ETO, de egy percig sem engedte ki a kezéből a vezetést. Az első játékrész végére hat gólos előnyt szereztek Mörkék, amit a találkozó végére tízre növeltek.
audi banner

Nagy érdeklődés közepette kezdődött a Győri Audi ETO KC debreceni vendégjátéka a Főnix Csarnokban. A harmadik forduló rangadóján Görbicz Anita nem vehetett részt, a meccs előtti napon belázasodott, ezért kihagyta az összecsapást. Kiss Éva kezdett a győri kapuban, előtte a Bódi, Löke, Broch, Amorim, Groot, Korsós hatos védekezett. Az első támadásból nem esett gól, nálunk támadásban Mörk váltotta Löke-t. Korsós heteshez juttatta csapatunkat, ezt Mörk váltotta gólra. A középkezdés után Korsós csente el a labdát, de ebből a támadásból végül nem született gól. Punko révén egyenlített a DVSC, majd Amorim szerzett újabb gólt. Siska hetesből egyenlített óriási mázlival, mert a kapufáról Kissre pattant a labda és így jutott be a hálóba (2-2). Yezyikava kapott kiállítást, Groot szerzett üres kapura gólt, majd Klikovac egyenlített. Mörk lövése után ismét vezettünk, majd megint ő volt eredményes. Yezhykava találata után Broch harcolt ki hetest, Despotovic kiállt, a hetest pedig Mörk lőtte be (4-6). Yezhykava ismét egy gólra csökkentette a Loki hátrányát, de Groot gyorsan válaszolt. Fantasztikus összjáték után Löke szerzett juttatta a labdát a hálóba, Tiselj mester ki is kérte idejét (5-8). Mörk ötödik gólját szerezte a 23. percben, majd Löke lerohanásból volt ismét eredményes. Tóth növelte az előnyünket, majd Siska törte meg a hazaiak gólcsendjét hetesből (6-11). Löke újfent betalált, majd Yezhykava ismételt a túloldalon. Amorim harcolt ki egy hetest, Mörk biztos kézzel lőtte be ezt is. Amorim akcióból is betalált, a félidő utolsó gólja Klikovac-é lett, így hat gólos, 14-8-as vezetéssel mentünk pihenni.

A második félidő első gólja Knedlikova-é volt, Kelemen pedig kétperces kiállítást kapott. Knedlikova-t kiállították, hetesből szépített a Debrecen, de Löke emberhátrányban is betalált. Yezhykava lőtte a hazaiak 10. gólját, majd Varsányi üres kapuba ívelte a labdát (11-16). Knedlikova kiszorított szögből is betalált, majd Groot egy lerohanás végén okos gólt lőtt. Újabb hetest kapott a Löki, Siska ezt is belőtte. Korsós labdát szerzett, és a lerohanás végén be is juttatta a labdát a kapuba. Újabb labdát szereztünk, Amorim volt eredményes (12-20). Knedlikova igen elemében volt harmadik labdaszerzésével, majd szemfüles góljával növelte a győri előnyt. Mörk találata után már 10 góllal vezettünk (12-22), Yezhykava tartotta a lelket a hazaiakban góljával, majd Hársfalvi kapott kiállítást. Amorim már teljes létszám mellett talált be a hazaiaknak, majd Yezhykava érkezett ismét. Broch is betalált a meccsen, erre Punko válaszolt. Puhalák szélről lőtt okosan, majd Broch kapott kiállítást. Kelemen gyorsan kihasználta az előnyt, majd Groot harcolt ki egy hetest. Ezt Tóth lőtte be Horváth-Pásztornak, egykori csapattársának (16-26). Punko ismét behozta tíz alá csapatát góljával, erre Tóth válaszolt gyorsan. Bódi is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a felbátorodó Punko volt ismét eredményes. Újabb gól nem esett, így 28-18-as magabiztos győzelmet arattak a lányok idegenben a DVSC ellen!

Győri Audi ETO KC
Ambros Martin:
Szeretnék gratulálni a csapatomnak és az ellenfélnek is! Két nagyon jól védekező csapat találkozott, a győzelem kulcsa a mi jobban működő védekezésünk volt. Elégedett vagyok, de van még hol javulni, az ilyen meccsek hasznosak számunkra a fejlődésben.
Kiss Éva: Remek hangulatú meccs volt, jól működött egész meccsen a védekezésünk, így könnyebb dolgom volt nekem is. A 18 kapott gól magáért beszél, remélem, ennél csak jobbak leszünk.

DVSC-TVP
Tone Tiselj:
Gratulálok az ellenfélnek, remek hangulatban, remek közönség előtt játszhattunk. Örülök, hogy nagyot küzdöttünk, de a támadásban elkövetett hibáink megbosszulták magukat. Az Audi ETO az egyik legjobb csapat a világon, megpróbáltunk helyt állni. Mi még a csapatépítés fázisában járunk, de ez a meccs így is jól szolgálta érdekeinket.
Karina Yezhykava: Remek meccs volt a világ egyik legjobb csapata ellen. Voltak még hibáink, de legalább tudjuk, miben kell majd fejlődnünk.
 


eset


eset
NBI 3. forduló
DVSC-TVP
Győri Audi ETO KC
Főnix Csarnok, Debrecen, Kassai u. 28.
18
28
8-14

DVSC-TVP

6 Varsányi Dóra
1
7 Yezhykava Karyna
7
8 Csáki Viktória
 
10 Punko Anna
4
13 Tóvizi Petra
 
17 Kelemen Éva
1
24 Siska Pálma
4
25 Sirián Szederke
 
36 Garbuz Maria
 
57 Tóth Melinda
 
12 Horváth-Pásztor Bettina
 
71 Klikovac Bobana
1
73 Marincsák Nikolett
 
74 Lajtos Nóra
 
37 Pénzes Laura
 

Győri Audi ETO KC

3 Jana Knedlikova
3
5 Heidi Löke
4
6 Varga Emőke
 
9 Hársfalvi Júlia
 
10 Nora Mörk
7
11 Korsós Dorina
1
14 Pál Tamara
 
18 Eduarda Amorim
4
22 Orbán Adrienn
 
27 Nycke Groot
3
31 Yvette Broch
1
33 Bódi Bernadett
1
57 Puhalák Szidónia
1
73 Kiss Éva
 
85 Kari Aalvik Grimsbö
 
96 Tóth Gabriella
3
 
Vezetőedző
Vida Gergő
Vezetőedző
Ambros Martín
Kiállítás | 6 perc
Kiállítás | 6 perc
Hétméteres | 4(4)
Hétméteres | 4(4)
Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs