HÍREK

NBI

Szép játékkal zárjuk az évet, magabiztos győzelem az Érd ellen

Fata Edina

A Győri Audi ETO KC a K&H női kézilabda liga 9. fordulójában az Érd együttesét fogadta otthonában. Az első félidő elején több hibával, aztán szép, lendületes játékkal, folyamatosan növelve a különbséget, 15 gólos előnnyel zárja az évet Ambros Martín együttese.
audi banner

Teltház előtt lép pályára az 2016-os év utolsó mérkőzésén az Győri Audi EOT KC.
A mérkőzést megelőzően dr. Bartha Csaba, Klub elnök és a Szurkolói Egyesület virágcsokorral köszönti az EB résztvevő játékosokat.

A mérkőzés első találata az EB aranyérmes Nora Mörké. Az Érd a 3. percben hétmétereshez jut, amit Szabó étékesít (1-1). Amorim a hatosvonalnál kap labdát, megszerzi a második győri gólt a 4. percben. Nöra Mörk hetest dob a 8. percben, majd Broch is feliratkozik a góllövők listájára egy lerohanásgóllal (4-2). Görbiczé az ötödik hazai találat, amelyet követően kikéri első idejét Szabó Edina az érdi oldalon. Amorim a nagy lendülettel kapott labdát két ember közé beviszi (6-2), majd a válasz Signate révén érkezik. Aztán rögtön Broch emeli az előnyt négyre. Krpez és Groot szereznek egy-egy gólt. Amorim ezúttal átlövésből villan egyet, és kilövi a hosszú felsőt, aztán megszerző első ETO-gólját új játékosunk, Asma Elghaoui. Broch kétpercet kap, amit értetlenül vesz tudomásul, az érdiek balszélen szereznek gólt Araújo által a 18. percben (10-6). Az Krpez is kétpercet kap, a büntetőt Görbicz sajnos elvéti. Balszélen Krpez ismétel, amivel 10-7 az állás. Görbicz második mezőnygólját megszerzi (11-7). Signate lövi a nyolcadik érdi gólt, majd ismét az ellenfél szerez találatot (11-9) a 21. percben. Talpról elengedett labdája betalál Grimsbö hálójába. Egy gólra zárkózik az Érd a 23. percben, majd kiegyenlítenek, amit Groot nem hagy egy szép elhajlásos lövéssel. Amorim negyedik góljával kettőre növeli a különbséget. Görbicz harmadik gólja is megvan a 27. percben, majd ismétel, amivel négyre nő a különbség a két csapat között az első félidő vége előtt másfél perccel (15-11). Mörk elengedi középen talpról a labdát, amivel beállítja az első félidő eredményét, 16-11-es állást.

A második játékrész első találata Mörké, a következő támadásban ő indítja Broch-t, aki belövi a 18. győri gólt, majd Groot eredményes (19-11) a 33. percben. Groot ismétel, majd Bódi szerez gólt, amivel tízre emelkedik a győri előny (21-11). Aztán Grimsbö átíveli a túloldalon üresen hagyott kapuba a labdát a 37. percben. A 38. percben szerzi meg az Érd az első gólját a második félidőben. Görbicz szórja a gólokat, most balszélről talál be Januriknak. Aztán üres kapuba talál Mörk a 39. percben (24-12). Hetest lőhet az Érd, Kiss érkezik a győri kapuba, eredménnyel, hárítja Krpez próbálkozását. Klivinyi felugrásból szerzi első gólját. Pályára lép az egy éve lesérült Tomori. Hársfalvi is bemutatkozik. Majd Broch termeli tovább a győri gólokat. Orbán felkanyarodik egyes-kettes közé, és Görbétől kapja nagyon jó ütemben a passzt a 14. percben (27-13). Elghaoui második gólját is meglövi. Kiss a kapuban sorra mutat be bravúrokat. Groot ötödik találatával 16 góllal vezet az Audi ETO. Bulatovic szépít a 46. percben (29-14). A harmincadik ETO találat a csapatkapitányé, akinek ez a hatodik találata, nevét hangosan skandálja az ötezres tömeg. Tomori egy átemeléssel hetest harcol ki, amit Görbicz értékesít (31-14). Négy érdi góllal szépít az ellenfél (31-18). Hársfalvi kipattanót megszerezve lő egy csodaszépet balszélen az 55. percben. Signate szépít (32-19). Ambros Martín a fiatalokat is felküldi a pályára, Moharos, Pál és Varga személyében. Amorim lő egy hatalmas bombát (33-19). Varga hetest harcol ki, Pál belövi, ezzel 34-20 az állás. Rossz csere miatt öt fővel játszik az Érd a 29. perc derekán, így már emberhátrányban fejezik be a mérkőzést. Az utolsó fél perben Pált kiállítják a játékvezetők, és hetest lőhet az ellenfél, amit Kiss hárít, immáron a másodikat a meccsen. A junior korú Moharos az utolsó másodpercben lőtt találatával kialakul a végeredmény, 35-20. 

Ambros Martín (Győri Audi ETO KC): Gratulálok az ellenfélnek, és sok siker kívánok a januárhoz, amikor nagyon fontos meccsek várnak rájuk. Őszintén megmondom, nem gondoltam, hogy ilyen jól fogunk játszani. Nagyon tiszteltük az ellenfelet, nem tudtuk elfelejteni a tavalyi nagyon nehéz mecset ellenük. Nem igazán tudtunk úgy felkészülni erre a meccsre, ahogy szoktunk, mert kevés időnk volt a teljes csapattal együtt edzeni. de megmutattuk milyen jó játékosaink vannak, és milyen jól működünk csapatként. Nagyon jó befejezése volt ez a meccs ennek az esztendőnek, és azt szeretnénk, hogy ebből erőt tudjunk meríteni az előttünk álló nehéz időszakhoz.

Asma Elghaoui (Győri Audi ETO KC): Izgatottan vártam a mérkőzést, két hete csatlakoztam a csapathoz, a teljes csapat együtt csak háromszor tudott edzeni. A többiektől sok segítséget kaptam, hogy minél jobb teljesítmény tudjak nyújtani. Vártam azért is a meccset, hogy megmutathassam, miért is kerültem ide. Szeretném bizonyítani, hogy nem véletlenül vagyok itt. Ambrosnak is nagyok az elvárásai.

A második félidőben nagyon jó védekezéssel kezdtünk, sokat tudunk rohanni, sok kontratámadás gólt tudtunk szerezni. Támadásban mindenki meg tudta mutatni tudását, és sok egy-egy elleni megoldásnak is köszönhető a nagy arányú győzelem. 

Szabó Edina (Érd): Természetesen gratulálok az ellenfélnek a nagy arányú győzelemhez. Saját csapatommal kapcsolatban elmondhatom, nem igazán erre készültünk, szerettünk volna egy sokkal szorosabb mérkőzést játszani. Az első félidőben sikerült is egyenlítenünk, de aztán volt egy 11 perces gólcsendünk, amikor kaptunk 11 gólt. Onnantól kezdve szétesett a védelmünk, de aztán felálltak a lányok, és utána aztán tudtunk úgy kézilabdázni, ahogy tudunk, és ebből lehet építkezni a továbbiakban.

Krpez Katarina (Érd): Egy hónap elteltével ez volt az első meccsünk, ami meglátszott a teljesítményünkön. Kimondhatjuk, nem volt a legjobb meccsünk. Az első félidő első fele jó volt, ott voltak biztató momentumok, de aztán dekoncentráltak voltunk, és onnan már nem tudtuk felhozni a meccset. Meg kell nézni, mi volt jó, és min kell javítani. 

Fotó: Csonka Tamás
 


eset


eset
K&H női kézilabda liga 9. forduló
Győri Audi ETO KC
ÉRD
Audi Aréna Győr
35
20
20-11

Győri Audi ETO KC

3 Jana Knedlikova
 
6 Varga Emőke
 
9 Hársfalvi Júlia
2
10 Nora Mörk
5
13 Görbicz Anita
7
14 Pál Tamara
1
18 Eduarda Amorim
5
19 Moharos Vivien
1
22 Orbán Adrienn
1
23 Tomori Zsuzsanna
 
27 Nycke Groot
5
31 Yvette Broch
4
33 Bódi Bernadett
1
66 Asma Elghaoui
2
73 Kiss Éva
 
85 Kari Aalvik Grimsbö
1

ÉRD

1 Szvetlana Gridnyeva
 
5 Takács Kitti
 
7 Vajda Luca
 
8 Szabó Laura
 
10 Bulatovic Andela
2
13 Janurik Kinga
1
14 Kisfaludy Anett
 
15 Klivinyi Kinga
2
17 Gulyás Vanda
 
19 Fekete Bozsana
1
20 Araújo Larissa
3
24 Signate Mariama
5
26 Khavronina Yulia
 
33 Krpez Slezak Katarina
2
88 Barján Bianka
 
99 Gonzalez Alvarez Mireya
4
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Szabó Edina
Kiállítás | 4 perc
Kiállítás | 10 perc
Hétméteres | 5(3)
Hétméteres | 3(2)
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor