HÍREK

NBI

Fiókcsapatunknál kezdtük az évet

Fata Edina

A Győri Audi ETO KC a K&H női kézilabda liga soron következő fordulójában fiókcsapatához, a Mosonmagyaróvári KC SE együtteséhez utazott, ami Görbiczék első 2017. évi mérkőzése volt. Már az első játékrészben sem hagytak kétséget Ambros Martín játékosai afelől, hogy ki az erősebb. A második félidőben a fiatalok is lehetőséget kaptak, de így is nagy arányú győzelmet aratott az Audi ETO.
audi banner

A 2017-es év első idegenbeli bajnoki meccsének, a Mosonmagyaróvár elleni derbinek fiatalokkal a soraiban vágott neki az Audi ETO csapata. A nézőtéren három hiányzó, Tóth Gabriella, Korsós Dorina, valamint Puhalák Szidónia fogalt helyet. Csapatunk kezdte a meccset, Kiss kezdett a kapuban, előtte a Hársfalvi-Görbicz-Tomori-Broch-Mörk-Kendlikova hatos kezdett. Az első gólt Mörk révén mi szereztük, majd a Dombi által kiharcolt hetest Bízik lőtte be. Mörk keze sült el ismét, majd Knedlikova vitt végig egy lerohanást (1-3). Knedlikova lőtte a negyedik győri gólt is, majd Mörk volt eredményes, a hazaiak második találatát is Bízik szerezte. Mörk a hetedik percben 4. gólját szerezte. Elkezdtek potyogni a gólok, Csala, Broch majd Bouti szerzett találatot (4-7). Tomori is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Broch ismételt. Görbicz hetesből is betalált, erre Gyimesi válaszolt (5-10). Mörk ellenállhatatlanul kézilabdázott, újabb gólja is élményszámba ment. Csala és Dombi góljaival zárkóztak a hazaiak (7-11), majd Görbicz hetesből volt eredményes ismét. Cserélt Ambros Martin, jött Moharos, Elghaoui, Groot és Amorim is a meccsbe. Elghaoui gyorsan betalált (7-13), erre a másik beálló, Dombi válaszolt a túloldalon. A hazaiak időkérése után ismét Elghaoui szerzett gólt, amire Gerháth válaszolt. Amorim harcolt ki hetest, ezt Mörk lőtte be. Hársfalvi szélről mattolta Szemerey-t. Bízik hetesből szépített, a 24. perc elején Ambros Martín is kikérte idejét (10-16). Amorim szép gólja után hetest kapott az Óvár, de Bízik hibázott, nem úgy Bódi a túloldalon szélről. Lehoztuk a kapust, 7 a 6 ellen támadtunk, Mörk volt eredményes, majd az újabb ilyen támadásban hibáztunk, Hajtai üres kapuba dobhatott gólt. Mörk ismét betalált 7 a 6 ellen, a félidő utolsó percében Broch beállította a közte tízet is, mivel újabb gól nem esett, a szünetben 11-21 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészt Bouti gólja nyitotta, majd Tomori szerzett gólt. Hetest lőhetett a Móvár, Bízik hetese ugyan kimaradt, de az ismétlést már nem hibázta el (13-22). Bardi kapta a meccs első kiállítását, az emberelőnyt Elghaoui használta ki gyorsan. Gerháth szerencsés találatát követően már egyenlő létszámnál lőtte újabb gólunkat Hársfalvi. Kiss védett szélről, majd Tomori eresztett meg egy hatalmas bombát, erre Bardi válaszolt, majd Elghaoui volt eredményes (15-26). Gerháth szerezte az újabb gólt a meccsen, majd Gyimesi is betalált a győri kapuba, amire Bódi válaszolt. Gyimesi újfent betalált, erre Amorim válaszolt két szép találattal (18-29). A harmincadik győri gólt Görbicz szerezte, aztán Gyimesi következett. Bardi kapott kiállítást, a hetest Görbicz belőtte Wéningernek. Töpfner góljára Elghaoui reagált a másik oldalon, majd Tomori ismételt (20-33), ráadásul Gerháth kétperces kiállítást kapott. Az utolsó tíz percre szerepet kaptak a fiatalok, jött Varga, Pál és Moharos is. Elghaoui lőtte a 34. győri gólt, majd Gyimesi szerencsés góljára Mörk válaszolt. Tomori kapott kiállítást, az emberelőnyt Markovics használta ki. Mörk újabb gólja jött, aztán Töpfner talált be, Pál kiállítás miatt az utolsó percben emberhátrányba került csapatunk. Újabb gól nem esett, 36-23-es győzelmet arattunk a Mosonmagyaróvár ellen idegenben.

Fotó: Kovács Anikó


eset


eset
K&H női kézilabda liga 10. forduló
Mosonmagyaróvári KC SE
Győri Audi ETO KC
Mosonszolnoki Sportcsarnok
23
36
11-21

Mosonmagyaróvári KC SE

1 Wéninger Alexa
 
4 Hajtai Vanessza
1
5 Csala Anita
2
7 Németh Veronika
 
9 Töpfner Alexandra
2
14 Gerháth Fanni
3
16 Szemerey Zsófi
 
18 Markovics Rebeka
1
20 Gyimesi Kitti
5
21 Bouti Fruzsina
2
66 Bízik Réka
4
71 Bardi Fruzsina
1
97 Katona Flóra
 
99 Dombi Luca
2

Győri Audi ETO KC

3 Jana Knedlikova
2
6 Varga Emőke
 
9 Hársfalvi Júlia
2
10 Nora Mörk
10
13 Görbicz Anita
4
14 Pál Tamara
 
15 Moharos Vivien
 
18 Eduarda Amorim
3
22 Orbán Adrienn
 
23 Tomori Zsuzsanna
4
27 Nycke Groot
 
31 Yvette Broch
3
33 Bódi Bernadett
2
66 Asma Elghaoui
6
73 Kiss Éva
 
85 Kari Aalvik Grimsbö
 
 
Vezetőedző
Varga József
Vezetőedző
Ambros Martín
Kiállítás | 6 perc
Kiállítás | 4 perc
Hétméteres | 4/2
Hétméteres | 4/4
Játékvezetők: Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya