HÍREK

NBI

Sima győzelem a Debrecen ellen

Fata Edina

A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a Debrecen együttese látogatott el az Audi Aréna Győrbe a Győri Audi ETO KC otthonába. A mérkőzésen nem volt kérdés, hogy Görbiczék vannak főlényben, folyamatosan növelve a győri előnyt, 32-23-ra nyertek a cívisvárosiak ellen. 
audi banner

A mérkőzést a csapatunk kezdte Hársfalvi, Amorim, Görbicz, Mörk, Knedlikova,Broch, Grimsbö felállásban, de az első gólt a 17-es számú Kelem Éva lőtte betörésből. A 3. percben Görbicz volt eredményes lerohanásból. Görbe gólját újabb gyorsindítások követték, melyet Nora Mörk, majd Yvette Broch is értékesített. A 7. percben Garbuz góljára Broch válaszolt beállóból (4-2). Grimsbö szép védését követően Knedlikova volt eredményes a jobbszélen. Kari újabb védése után Nycke Groot átlövésből lőtte csapatunk 6. gólját. Groot passzából Amorim betörésből szerzett gólt, majd kikérte a Debrecen az első idejét a 8. perc végén. Jó védekezést követően ismét lerohanásból lőtt Groot a kapuba, ezzel már 8-2 volt az eredmény. A debreceniek belemenését követően Nora Mörk sántikálva hagyta el a pályát. Amorim 7 m-t harcolt ki, amit Görbicz Anita magabiztosan értékesített az egykori győri kapussal, Horváth-Pásztorral szemben. Broch a 12. percben egy újabb lerohanásból lőtt gólt, majd Elghaoui bal kézzel szerzett gólt beállóból. Ekkor 11-2-t mutatott az eredményjelző tábla. Garbuz Maria a 14. percben lőtte a debreceniek szépítő gólját, majd Elgahoui másodszor is gólt lőtt. Marincsák góljával a 14. percben 12-4 volt az eredmény. Hársfalvi ziccerét védte Horváth-Pásztor, majd Kelemen balszélről lőtt egy szép cunder-gólt. A pályára visszatérő Mörk betörésből lőtte a csapatunk 13. gólját. Görbe a 17. percben sárga lapot kapott, majd Tóvizi 7 m-t harcolt ki a debreceni csapatnak. Kiss Éva érkezett a büntetőhöz, amit Csáki értékesített. Elghaoui kihagyott ziccerét követően ismét Kelemen volt eredményes balszélen. A 19. percben Csákit állították ki a bírók 2 percre. Nora Mörk magabiztosan értékesítette Amorim által kiharcolt 7 m-t. Amorim lőtte az újabb gólt (15-7). Grimsbö két kézzel fogta az átlövést, majd a lerohanásból megszerezte Broch a 4. gólját. Beállóból Elhgaoui 3. góljával már 10 volt a különbség a két csapat között (17-7). Csáki jobbszélről szépített, majd Puhalák válaszolt balszélről. Egy sáncról irányt változtató lövéssel Marincsák szerezte csapata 9. gólját a 25. percben. Broch lövését Horváth-Pásztor védte. Egy újabb Grimsbö védést követően Puhalák Szidónia balszélről ejtett a kapuba (19-9). A 28. percben Ambros Martin is kikérte idejét, ám az utolsó gólt Siska szerezte. Ezzel a félidei állás 19-10.

A második félidőben Kiss Éva váltotta Grimsböt a kapuban. Rögtön az első támadásból gólt szereztek a hajdúságiak, Csáki 7m-ből lőtte gólját. Ezután Hársfalvi szélről lőtt gólt, majd Yezhikava talált a kapuba. A szintén volt győri Sirián szerzett gólt a 4. percben. Groot lőtt fölé, majd az ellentámadásból Varsányi jobbszélről lőtt gólt. Punko szerezte csapatának 15. gólját, amire Mörk válaszolt. Ezzel az állás 21-15. A rövid gólcsendet egy Amorim átlövés törte meg a 10. percben. Garbuz 7 m-ét Csáki értékesítette(22-16). Elghaouinak sikerült magáról Yezhikavát kiállítatnia, így emberelőnyből tudott Groot eredményes lenni, mégpedig beállóból. Duda 4. góljára Marincsák válaszolt a 14. percben. Mörk találatával 25-17 lett az eredmény. Garbuz harmadszor is gól ért el Kiss Évával szemben. Mörk bomba erős kapufáját követően balszélről Despotovic cunderból lőtt gólt (25-19). Majd az ő bejátszásából Kelemen beállóból lőtte a 4. gólját. Ambros Martin ekkor időt kért (18. perc, 25-20), de az eladott labdát követően Alghoui kapott 2 perces kiállítást. Groot volt eredményes emberhátrányból, majd Kiss Éva védett egy szép ziccert. 26-20-as eredménynél Tiselj Anton, a debreceniek mestere kérte ki idejét a 21. percben. Csapata valószínűleg megfogadta a kérését, mert Garbuz, majd Yezhikava lőtt gólt (26-22). Görbicz találata megakadályozta a debreceniek további felzárkózását. Ezután Nora Mörk talált hatodszor is a kapuba, majd Bódi Bernadett is eredményes volt. Csapatkapitányunk, Görbicz Anita kiállítását követően a vendégek kértek időt a 26. percben 29-22-es eredménynél. Kiss Éva ziccert hárított emberhátrányból, de Despotovic labdaszerzést követően betalált az üres kapunkba. Puhalák harmadszor is gólt lőtt, majd egy újabb Kiss Éva védést láthattunk. Mörk 7. góljára csak kapufával tudtak válaszolni a vendégek. Alghoui állította be a végeredményt, 32-23.

Tone Tiselj: Gratulálok a hazai csapatnak. Mindig jó érzés ebben a csodálatos csarnokban játszani, ez egy igazi kézilabda szentély. Amikor itt léphetünk pályára, mindig sokat tudunk belőle tanulni, mindig előnyünkre válik. A mai meccsre elmondható, hogy nem vagyunk a legjobb formánkban, de ez látszott is a mérkőzés elején. Nagyon nehéz volt áttörnünk a győri védelmet, hiszen nagyon okos és kemény játékosok alkotják ezt a védőfalat. Az első félidőben nagyon jól olvasta az ellenfél a játékunkat, épen ezért nagyon könnyű gólokat szereztek, ami rá is nyomta béleygét az eredményre. A második játékrészben jobban működött a védelmünk, és támadásban is feljavultunk, nem is tudott annyi labdát szerezni az ETO. Ezt nézve, elégedett lehetek csapatom mai teljesítményével. 

Marincsák Nikolett: Az első félidőben nagyon elment a Győr, görcsösen kezdtük a meccset, de utána sikerült kicsit felszabadultabban játszanunk, aminek köszönhetően sikerült is egy kis hátrány ledolgoznunk. Persze tudtuk, hogy a Győr a világ legjobb csapata, illúzióink nem voltak a végkimenetelt illetően.

Ambros Martín: Két különböző félidőt láthattunk a mérkőzésen. Remekül kezdtük az első félidőt, sok labdát szereztünk, és a gyors kontratámadásokra építettük játékunkat. A második játékrészben volt egy kis dekoncentráltságunk, és az ellenfélnek is volt egy jobb periódusa, de a meccs végére újra felhoztuk az első félidőben kialakult különbséget. Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, ami nagyon fontos számunkra, hiszen egy nagyon komoly sorozatban vagyunk, nagyon nehéz időszak áll még előttünk. Gratula az ellenfélnek, és további sok sikert kívánok a folytatáshoz, kivéve a Magyar Kupa elődöntőt, mert ott velünk találkozik majd – mondta viccesen szakvezetőnk. 

Asma Elghaoui: Igazán remekül kezdtük a meccset, főleg a védekezésünk volt jó, az első tíz percben mindössze két gólt kaptunk. A második félidőben azonban volt egy kis zavar nálunk, de összességében jó meccset játszottunk, nem adtuk fel, és sikerült visszaállítanunk a különbséget. Köszönöm a társaimnak, hogy ilyen sokat segítenek nekem, hogy teljes értékűvé válhassak itt.

 


eset


eset
K&H női kézilabda liga 16. forduló
Győri Audi ETO KC
DVSC-TVP
Audi Aréna Győr
32
23
19-10

Győri Audi ETO KC

3 Jana Knedlikova
1
6 Varga Emőke
 
9 Hársfalvi Júlia
1
10 Nora Mörk
7
13 Görbicz Anita
3
14 Pál Tamara
 
18 Eduarda Amorim
4
27 Nycke Groot
4
31 Yvette Broch
4
33 Bódi Bernadett
1
57 Puhalák Szidónia
3
66 Asma Elghaoui
4
73 Kiss Éva
 
85 Kari Aalvik Grimsbö
 

DVSC-TVP

6 Varsányi Nóra
1
7 Yezhykava Karyna
2
8 Csáki Viktória
4
10 Punko Anna
1
12 Horváth-Pásztor Bettina
 
13 Tóvizi Petra
 
17 Kelemen Éva
4
24 Siska Pálma
1
25 Sirián Szederke
1
36 Garbuz Maria
4
37 Pénzes Laura
 
47 Szabó Panna
 
57 Tóth Melinda
 
73 Marincsák Nikolett
3
74 Lajtos Nóra
 
80 Despotovic Jelena
2
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Vida Gergő
Kiállítás | 4 perc
Kiállítás | 4 perc
Hétméteres | 2/2
Hétméteres | 3/3
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária