HÍREK

NBI

Elsöprő győri győzelem a Kispest ellen

Nagy Kata

A Győri Audi ETO KC a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában a Kispest NKK csapata ellen lépett pályára. Ambros Martin remekül forgatta csapatát, a győri együttes már a mérkőzés első tíz percében magabiztos – kispesti gólcsend mellett kilencgólos – előnyre tett szert, a könnyű góloknak és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően félidőben már tizenkét góllal vezetett a Győri Audi ETO KC, mely a mérkőzés végére huszonegyre nőtt. 
Végeredmény: 25-46
 
audi banner

A győriek kezdősora: Hársfalvi, Tomori, Görbicz, Elghaoui, Mörk és Knedlikova, a kapuban Kiss Éva. Nem kellett sokáig várni az első gólra, Elghaoui beállóból talált be, majd Knedlikova következett szélről (0-2). Tamás büntetőt harcolt ki, Balog lövését azonban Kiss hárította. Knedlikova szélről, Broch lerohanásból talált be, majd Hársfalvi balszélről mutatkozott be (0-5) – a Kispest időt kért ötgólos győri vezetésnél. Lerohanásból Mörk is betalált, Görbe indításából Knedlikova már a harmadik találatát szerezte (0-7). Elghaoui büntetőt harcolt ki, Görbicz magabiztosan kilőtte a jobbalsó sarkot – nyolcgólos győri vezetés a nyolcadik perc végén. Görbicz ezúttal lerohanásból szerzett gólt, majd Tamás megtörte a közel tízperces kispesti gólcsendet, szélről lőtt a győri kapuba (1-9). Szerző után Mörk is büntetőt értékesített, Szerző pattintott lövését Kiss nem tudta védeni, majd gyors egymásutánban Mörk és Tamás talált be (4-11). Amorim passzából Hársfalvinak hatalmas tere nyílt az ellenfél hatosánál, élt is a helyzettel, Fundák becselezte magát a győriek hatosáig és Kiss hálójába lőtt. Moharos is feliratkozott a gólszerzők listájára balszélről, Szerző átlövés-gólt szerzett (6-13). Knedlikova befutott a falba és büntetőt harcolt ki, Tomori magabiztosan értékesítette. Amorim lendületből kicselezte védőjét és a hatosról bombázott Brunner kapujába. Pintér a kipattanót elcsípve szerzett gólt, majd Tomori volt eredményes (7-16). Szerző hétméterest lőhetett – nem hibázott, érkezett a gyors győri válasz Hársfalvi jóvoltából balszélről. Görbicz saját térfeléről, tíz méterről lőtt a kispesti kapuba – kapusát lehozva, hét mezőnyjátékossal támadt a Kispest. Pintér beállóból szerzett gólt öt perccel a félidei szünet előtt (9-18). Görbiczhez hasonlóan Amorim a félpályáról, Hársfalvi saját kilenceséről lőtt az üres kispesti kapuba – tizenegy góllal vezet a Győr a 28. perc derekán (9-20). Amorim újabb félpályás gólját Petrovszki szépítő gólja követte. Pál is a pályán a győri együttesnél, hamar góllal mutatkozott be – ezzel ki is alakult a félidei eredmény: 10-22
Félidőben: 10-22

A második játékrész megkezdését követően Tomori hamarosan kétperces kiállítást kapott védekezésben, majd Elghaoui beállóból szerzett gólt. Amorim gólját követően Elghaoui lerohanásból talált be (10-25). Tryzno beállóból megszerezte a második félidő első kispesti találatát, Tomori átlövés-bombagóllal válaszolt. Elghaoui újabb beállós-gólja következett, majd Vadász és Tomori talált be – tizenhat góllal vezet a győri együttes a mérkőzés harmincnyolcadik percében (12-28). Bódi és Hársfalvi góljával tizennyolcra nőtt a különbség. Tryzno beállóból, Elghaoui lerohanásból növelte saját és csapata góljainak számát, majd Groot és Tomori is betalált (13-33). Tryzno szépített beállóból, Tomori jóvoltából hamar érkezett a válasz – betörésből a bal felsőbe bombázott. Kiss Klaudia egymás után kétszer volt eredményes, így némileg faragott a hátrányon, azonban Hársfalvi könyörtelenül bevette balszélről a kispesti kaput (16-35). Tryzno és Amorim találatát követően utóbbi két percre a kispadra kényszerült védekezésben elkövetett szabálytalanságáért, Elghaoui büntetőt harcolt ki – Groot értékesítette – ismét húszgólos előny a Győrnél a mérkőzés vége előtt tizenkét perccel (17-37). Kosik az üres győri kapura lőhetett, ezzel ő is feliratkozott a gólszerzők listájára, Hársfalvi szélről újabb találatot szerzett. Groot lendületből érkezett az ellenfél védőfalához, védőjét kicselezve Nenezic kapujába lőtt – ezt Szerző és Elghaoui találatai követték (19-40). Elghaoui leszedte a neki szánt bejátszást, újabb gólt szerzett – Kosik kétperces kiállítást kapott. Tryzno szerezte a huszadik kispesti gólt, Knedlikova a negyvenkettedik győrit (20-42). Mörk lerohanás-gólját Kiss találata követte átlövésből, Tryzno büntetőhöz juttatta csapatát – Szerző kilőtte a bal felső sarkot. Amorim megállíthatatlanul, védőjével együtt eljutott a kispesti hatosig és újabb találatot szerzett, Vigh szélről szépített bő három perccel a mérkőzés lefújása előtt (23-44). Polics talpról Kiss lába közé bombázott, Pál gyors góllal válaszolt, majd Polics átlövés-gólja következett (25-45). Beállóból Elghaoui talált be fél perccel a vége előtt, majd lerohanásból hibázott, így több gól nem született a mérkőzésen, huszonegy gólos győri győzelemmel zárult a találkozó.
Végeredmény: 25-46 

Béki Nagy Bertalan
, a Kispest vezetőedzője: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez, köszönöm a teljesítményünket méltató szavakat, de úgy gondolom több volt ma bennünk, amit nem tudtunk megmutatni. Azt kértem a játékosaimtól, hogy vigyázzunk ellenfelünkre, ne történjenek sérülések és ne múljon rajtunk bármi is a továbbiakban a szezonjukat nézve – talán emiatt kicsit puhább is volt a védekezésünk. Összességében a 25 lőtt gólra úgy gondolom büszkék lehetünk, a 46 kapottra kevésbé. Gratulálunk a Győrnek még egyszer is és sok sikert kívánunk nekik a FinalFourban.”

Felső Anna: „Gratulálok a Győrnek, megmutatták, hogy miként kellene nekünk is játszanunk. Kicsit gyáván kezdtünk, rengeteg technikai hibát vétettünk, úgy gondolom, most nem igazán értettük meg egymást a csapaton belül – ennél többet tudunk és többet is kellett volna nyújtanunk.”

Ambros Martin: „Számunkra minden mérkőzés nagyon fontos, hiszen a magyar bajnokság véghajrájához érkezünk, amikor minden pont számít. Pontosan emiatt, ebben a pozícióban nem nézzük, hogy milyen ellenféllel találjuk szembe magunkat és nem nézzük azt sem, hogy hányadik helyen állnak a tabellán. Gratulálok a csapatomnak a két ponthoz, és szeretnék az ellenfél csapatának is gratulálni, hogy eddig új, kevésbé gyakorolt játékhelyzetekben is ki tudtuk próbálni magunkat és további sok sikert kívánok nekik.”

Asma Elghaoui: „Először is szeretnék gratulálni a Kispest teljesítményéhez, örülök, hogy ma nyerni tudtunk. Jól működött a csapat, minden játékosunk jól tudott beszállni a játékba, bízom benne, hogy a továbbiakban is sikerrel vesszük az előttünk álló feladatokat.”

Pál Tamara: „Nagyon felszabadultan játszottunk, teljes gőzzel mentünk, mint bármelyik más meccsen. Gyors játékot játszottunk, nagyon sok labdát szereztünk, amikből tudtunk indulni és könnyű lerohanás-gólokat lőttünk, ehhez szükség volt a remek kapusteljesítményünkre is."
 


eset


eset
K&H női kézilabda liga 21. forduló
ELIOS Kispest NKK
Győri Audi ETO KC
Budapest
25
46
10-22

ELIOS Kispest NKK

12 Brunner Zsanett
 
16 Nenezic Ljubisa
 
4 Vadász Ildikó Brigitta
1
5 Tryzno Irina
5
6 Pintér Zsanett
2
7 Polics Tímea
2
8 Fundák Annamária
1
10 Balog Beáta
 
11 Kosik Adél
1
14 Tamás Krisztina
2
18 Kiss Klaudia Fanny
3
19 Petrovszki Katalin
1
21 Bárdi Virginia
 
23 Vigh Viktória
1
28 Szerző Regina
6
90 Felső Anna
 

Győri Audi ETO KC

3 Knedlikova Jana
4
8 Hudák Anette Emma
 
9 Hársfalvi Júlia
8
10 Mörk Nora
4
13 Görbicz Anita
3
14 Pál Tamara
2
15 Moharos Vivien
1
18 Amorim Eduarda
6
23 Tomori Zsuzsanna
5
27 Groot Cornelia Nycke
3
31 Broch Yvette
1
33 Bódi Bernadett
1
66 Elghaoui Asma
8
73 Kiss Éva
 
85 Grimsbö Kari Aalvik
 
 
Vezetőedző
Béki Nagy Bertalan
Vezetőedző
Ambros Martín
Kiállítás | 2 perc
Kiállítás | 4 perc
Hétméteres | 4/3
Hétméteres | 4/4
Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter