HÍREK

NBI

Magabiztos szezonkezdés

Nagy Kata

A Győri Audi ETO KC együttese a 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzésén a Debrecen együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Mozgalmas első félidőt (Győri Audi ETO KC – DVSC-TVP: 19-7) követően a második játékrészben tovább növelte az előnyét a hazai együttes – így végül húszgólos győri győzelem született a bajnoki nyitányon.
Végeredmény: 36-16 
audi banner

1. félidő
A zöld-fehérek az alábbi összeállításban álltak fel védekezéshez: Görbicz, Oftedal, Amorim, Broch, Mörk és Bódi, a kapuban Kiss.
A vendégcsapat kezdett – néhány gól nélküli támadást követően Görbicz szerezte meg a mérkőzés első találatát, majd Mörk és Amorim is betalált (3-0). Broch beállóból eredményes, Varsányi találatát követően Sirián védekezésben elkövetett szabálytalanságért kétperces kiállítást kapott, majd Mörk beugrásból bombázott az ellenfél kapujába (5-1). Punko góljára Bódi válaszolt, Amorim átlövésből újabb találatot szerzett. Hajduch büntetőjét Kiss nem tudta hárítani – a 11. percben 7-3 az állás a győriek javára. Görbicz értékesítette csapata első büntetőjét, Zemfirescu gyorsan válaszolt. Amorim eközben háromnál járt, Hajduch kiállításával emberhátrányban folytatta a Debrecen. Bódi gólját követően (10-4) időt kért a vendégcsapat vezetőedzője, majd Amorim zsinórban két találattal is megörvendeztette a közönséget. Pálsdottir és Görbicz gól született, majd Fodor is bemutatkozott szélről – kilencgólos győri előny (14-5) hat perccel a félidei szünet előtt. Griger gólja után Görbicz újabb hétméterest értékesített, Hársfalvi szélről faragott a hátrányon (15-7). Punko két percre a kispadra kényszerült Tomorival szemben elkövetett szabálytalankodásáért, majd Tomori is feliratkozott a gólszerzők listájára. Görbicz másfél perccel a vége előtt magabiztosan újabb büntetőt értékesített, ezzel tíz gólra növelte a zöld-fehérek előnyét. Bódi szélső találata után Fodor lerohanásból megszerezte második gólját, ezzel kialakult a félidei eredmény: 19-7
Félidei eredmény: 19-7 

2. félidő

A második játékrész elején Knedlikova is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Punko és Görbicz folytatta a gólgyártást. Punko kétperces kiállítást kapott, majd Amorim hatodik gólját szerezte. Broch beállóból tovább növelte a zöld-fehérek előnyét (24-8) a mérkőzés 39. percébe lépve. Zamfirescu faragott a debreceni hátrányon, majd Oftedal is megszerezte első gólját – Pálsdottir kétperces kiállítást kapott. Emberelőnyben Oftedal lerohanásból is betalált, ezután Zamfirescu és Knedlikova találatai következtek. Csáki szélről első gólját lőtte, Mörk zsinórban kétszer is betalált (29-11). Grigel második találatát Zamfirescu kétperces kiállítása követte. Knedlikova szélről beugrásból volt eredményes, Vantara-Kelemen két percre a kispadra kényszerült szabálytalankodásért, majd ismét Knedlikova következett – bő tíz perccel a vége előtt 31-12 az állás a győriek javára. Megfontolt labdafelhozatalt követően Tomori neve mellé újabb találatot jegyezhetünk – húszra nőtt a hazai csapat előnye. Oftedal góljára Csáki válaszolt, majd Hansen megkapta csapata első kétperces kiállítását védekezésben elkövetett szabálytalankodásáért. Punko gólját követően Vantara-Kelement büntették a játékvezetők kétperces kiállítással, Görbicz hétméterest rontott (33-14). Borges Lima is bemutatkozott öt perccel a mérkőzés vége előtt, Knedlikova azonban gyorsan válaszolt. Grigel faragott a Debrecen hátrányán, Hansen indításából Fodor talált be. Néhány perces gólcsendet követően Fodor briliáns ejtésgóljával kialakította a 36-16-os végeredményt.
Végeredmény: 36-16


Anton Tiselj: „Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, számunkra nagy privilégium, hogy az új szezon első bajnoki mérkőzését a Győr ellen játszhattuk. Talán nekünk ez a mérkőzés túl korán jött, de nem tekintek vissza rá csalódottan. Én, mint edző nagyon szeretek az ETO ellen játszani, ilyenkor látom igazán, hol is tart a csapatunk, hiszen a világ legjobbjai ellen lépünk pályára. A játékosaink próbálták a legjobbjukat nyújtani, de sok hibát vétetünk, így sok indításgólt kaptunk. Összességében nem vagyok csalódott, dolgozunk tovább.”

Sirián Szederke: „A győri falban nagyon kemény beállósként harcolni, úgyhogy inkább a védekezésben akartuk felvenni velük a versenyt velük. Támadásban több hibát vétettünk, ha ezeket kijavítjuk, sokkal jobbak lehetünk.”

Ambros Martín: „Köszönöm az ellenfél edzőjének elismerő szavait. Hasonló a véleményünk, nem az eredmény volt számunkra sem a fontos, hanem arra koncentráltunk, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, főleg a védekezésben – azt hiszem ez sikerült is. A játékosok végig nagyon magas szinten teljesítettek elől és hátul is, elégedett vagyok, hiszen begyűjtöttük a szezon első győzelmét és az azzal járó két pontot is.”

Fodor Csenge: „Nagyon örülök, hogy az első NB I-es meccsemen ETO mezben léphettem pályára. Nagyon izgultam, de nagyon vártam is a mai találkozót, próbáltam kihozni magamból a maximumot, és továbbra is igyekszem annyit tanulni a lányoktól, amennyit csak lehet.”
 


eset


eset
K&H női kézilabda liga 4. forduló
Győri Audi ETO KC
DVSC-TVP
Audi Aréna Győr
36
16
19-7

Győri Audi ETO KC

1 Binó Boglárka
 
3 Knediklova Jana
5
8 Hansen Anne Mette
 
10 Mörk Nora
4
13 Görbicz Anita
6
15 Oftedal Stine
3
18 Amorim Eduarda
6
20 Althaus Anja
 
23 Tomori Zsuzsanna
2
31 Broch Yvette
3
32 Fodor Csenge
4
33 Bódi Bernadett
3
73 Kiss Éva
 

DVSC-TVP

6 Varsányi Nóra
1
8 Csáki Viktória
2
9 Hársfalvi Júlia
1
10 Punko Anna
3
12 Horváth-Pásztor Bettina
 
17 Vantara-Kelemen Éva
 
19 Hajduch Csenge
1
25 Sirián Alexa Szederke
 
31 Zemfirescu Maria-Madolina
3
34 Grigel Lotte
3
39 Palsdottir Anna Sif
1
74 Lajtos Nóra
 
96 Borges Lima Juliana
1
13 Tóvizi Petra
 
66 Román Dorina
 
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Vida Gergő
Kiállítás | 2 perc
Kiállítás | 16 perc
Hétméteres | 4/3
Hétméteres | 1/1
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária