HÍREK

NBI

Kecskeméten zártuk az évet

Nagy Kata

A Győri Audi ETO KC együttese a 2017-es év utolsó megmérettetésére, magyar bajnoki találkozóra utazott Kecskemétre december 30-án. A zöld-fehérek utazókeretükből kapus poszton kénytelenek voltak nélkülözni Kiss Évát, aki a csütörtöki edzésen egy rossz mozdulatot követően apróbb sérülést szenvedett.
A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően magabiztos győri győzelmet hozott, így a zöld-fehérek újabb két ponttal gazdagodtak.
Végeredmény: 22-30 
audi banner

Kiss Éva, a Győri Audi ETO KC hálóőre a Kecskemét elleni bajnoki forduló hetében hárítást követően rosszul ért talajt, így rövid kényszerpihenőre szorul.
„Évi térde már sérült volt korábban, tizenkét évvel ezelőtt keresztszalag-pótláson esett át, mely után száz százalékban felépült. Jelen pillanatban nincs szalag- vagy csontsérülése. A rándulás során a térdízületi rész külső-hátsó elemei húzódtak meg, feltételezhető kisebb meniszkusz-sérülés, azonban az eddigi vizsgálatok alapján nincs szükség műtéti beavatkozásra. A játékos kezelését megkezdtük, pihentetés javasolt – visszatérésére körülbelül 2-3 hét múlva számíthatunk.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.


1. félidő
Remekül kezdték a vendégek az első félidőt – győri oldalon Broch dupláját a sérüléséből visszatérő Tomori gólja követte, majd Bódi, Görbicz, Oftedal és Groot is csatlakozott a zöld-fehérek gólgyártásához. A 15. percre már hétgólos (4-11) előnyre tett szert Ambros Martín csapata. Gulyás, Szabó és Siska találataival tartották a lépést a kecskemétiek. Mörk büntetőt értékesített, majd tíz perccel a félidei szünet előtt Fodor is betalált (7-15). A találkozó 28. percébe lépve Broch már öt gólnál járt – végül hétgólos előny tudatában várhatták a második játékrészt a győriek.
Félidei eredmény: 10-17
 

2. félidő
Fej-fej melletti küzdelmet hozott a második félidő, a hazai csapat rendre válaszolni tudott a címvédők találataira. Broch ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, majd Tomori, Amorim és Puhalák jóvoltából is születtek győri gólok. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Nikolayenko hatra faragta csapata hátrányát, majd a fiatal átlövő, Afentaler Sára triplájával kilencre nőtt a különbség a zöld-fehérek javára (21-30). A találkozó utolsó perce már csak egy hazai szépítő gólt hozott, így nyolcgólos győri győzelemmel zárult a mérkőzés. 
Végeredmény: 22-30


Ambros Martín helyett Danyi Gábor edző nyilatkozott, vezetőedzőnk betegen meccselt, így nem tudta vállalni a nyilatkozatot.
Danyi Gábor: "Gratulálok a Kecskemét csapatának, okos játékot játszottak, mi pedig egy világverseny után vagyunk, gyakorlatilag másfél közös edzés után. A mérkőzés jó hírverés volt a kézilabdának, megyünk tovább az úton, januárban nagy menetelés vár ránk." 

Tomori Zsuzsanna: "Én is gratulálok a hazai csapatnak, igazán remek hangulat volt a csarnokban. Mindkét csapat kiadta a maximumot magából ma. Két-három hét kemény munka vár ránk, hiszen egy hónap múlva BL meccsünk lesz."

Marozsán György: "Köszönöm a gratulációt, örülök hogy végig küzdöttünk és hajtottunk egy remek ellenfél ellen, s ha így haladunk tovább az mindenképp jót jelent számunkra a jövőben."


eset


eset
K&H női kézilabda liga 9. forduló
Hufbau-Akker KNKSE
Győri Audi ETO KC
22
30
10-17

Hufbau-Akker KNKSE

1 Pusztai Petra
 
2 Gulya Krisztina
2
4 Deáki Dóra
 
7 Nikolayenko Olha
4
8 Aron Andrea
1
13 Horváth Dóra
 
16 Risovic Jovana
 
17 Gulyás Vanda
4
19 Kovács Krisztina
 
21 Fauszt Éva
 
22 Orell Bettina
2
23 Tóth Lilla
 
24 Siska Pálma
2
26 Karalyos Orsolya
 
27 Kucerova Yuliia
3
77 Szabó Edina
4

Győri Audi ETO KC

4 Afentaler Sára
3
6 Varga Emőke
 
10 Mörk Nora
4
13 Görbicz Anita
2
14 Pál Tamara
 
15 Oftedal Stine Bredal
2
18 Amorim Eduarda
4
23 Tomori Zsuzsanna
2
27 Groot Cornelia Nycke
1
31 Broch Yvette
6
32 Fodor Csenge
1
33 Bódi Bernadett
3
57 Puhalák Szidónia
2
85 Grimsbö Kari Aalvik
 
1 Binó Boglárka
 
 
Vezetőedző
Marosán György
Vezetőedző
Ambros Martín
Kiállítás | 10 perc
Kiállítás | 2 perc
Hétméteres | 3/3
Hétméteres | 3/3
Játékvezetők: Mizsák Dominika, Schmidt Orsolya