HÍREK

NBI

Magabiztos évkezdés sporttörténeti pillanattal

Nagy Kata

Szép számú lelkes szurkoló előtt kezdte meg a 2018-as évet a Győri Audi ETO KC együttese – közel 4200 érdeklődőt vonzott az új év első hazai mérkőzése az Audi Aréna Győrbe. A zöld-fehérek már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert, amit a második játékrészben még tovább tudtak fokozni, így 39-25-ös végeredménnyel zárult a találkozó.
Nem csak a győriek nagyarányú győzelme miatt marad emlékezetes a találkozó, ugyanis Görbicz Anita káprázatos találattal megszerezte 2000. magyar bajnoki gólját, melyhez ezúton is szívből gratulálunk!
Végeredmény: 39-25 
audi banner

1. félidő
A győriek az alábbi felállásban kezdték a 2018-as év első találkozóját: Görbicz, Amorim, Oftedal, Broch, Mörk és Knedlikova, a kapuban Grimsbö.
A mérkőzés első találatát a vendég együttesből De Souza szerezte (0-1). Mörk könyörtelenül értékesítette ziccerét, majd Broch és a sérüléséből visszatérő Knedlikova is beszállt a gólgyártásba. A találkozó 10. percében 5-1-nél Helembai faragott csapata hátrányán, Knedlikova ekkorra már négy gólnál járt. A zöld-fehérek remekül forgatták csapatukat, s rendre éltek is a kínálkozó lehetőségekkel – Görbicz, Groot, Tomori és Amorim is bemutatkozott. A 25. perc végére ötgólos előnnyel érkeztek a győriek (12-7). A félidő végére vendég oldalon egy, míg a hazaiaknál további öt találat született – így magabiztos kilencgólos előnnyel vonulhattak a zöld-fehérek a szünetre.
Félidei eredmény: 17-8

2. félidő
A második félidőben ott folytatták a győriek, ahol a szünet előtt abbahagyták – Broch, Knedlikova, Oftedal, Görbicz és Amorim góljainak köszönhetően tovább nőtt a hazai előny (22-10). Próbálta tartani a lépést a Vác, Knedlikova, Groot és Görbicz azonban nem hagyta ezt szó nélkül – a mérkőzés 43. percére 27-15-ös állás alakult ki a hazaiak javára. De Souza hetedik találatával kozmetikázott az eredményen, a mérkőzés csúcspontját azonban egyértelműen győriek csapatkapitánya, Görbicz Anita 2000. magyar bajnoki találata jelentette, amit lerohanásból cunderrel szerzett meg, a közönség vastapssal, állva ünnepelte a játékost. A győriek a végjátékban a fiatal tehetségekkel kiegészülve is megállíthatatlanul meneteltek tovább, végül győzelmet ünnepelhettek.
Végeredmény: 39-25

Hivatalos nézőszám: 4125


Szilágyi Zoltán: „Gratulálni szeretnék a Győrnek a mai teljesítményükhöz, és külön Anitának is a kétezredik góljához. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mai találkozónak az esélyesei, és pont ezért hiányoltam, hogy bátortalanul kezdtünk, nem tudtunk felszabadultan játszani. Örültem viszont, hogy a második félidőben meg tudtuk néhányszor mutatni, mit is tudunk. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni – dolgozunk tovább a saját céljainkért, és további sok sikert kívánok a Győrnek.”

Szondi Zsófia: „Úgy jöttünk ide, hogy nincs veszíteni valónk, azonban nem sikerült megvalósítanunk, amit szerettünk volna. Nem állt össze a védekezésünk és többször hibáztunk támadásban is.”

Ambros Martín: „Gratulálok a Vácnak, nem csak a mai mérkőzés miatt, hanem az egész eddigi szezonban mutatott játékukért. A csapat egy hosszabb szünet után most kezd újra együtt lenni, néhány játékosunknak fizikai és mentális értelemben is szünetre van szüksége, de természetesen fel kell vennünk a bajnoki pontvadászat ritmusát. Örülünk, hogy hétről hétre vissza tudnak térni játékosaink, hiszen nagyon fontos, hogy az egész csapat készen álljon. A mai mérkőzésen védekezésben is több felállást tudtunk gyakorolni, s támadásban is sikerült jól teljesítenünk. Megszereztük a győzelemmel járó két pontot egy remek ellenfél ellen, dolgozunk tovább.”

Görbicz Anita: „Nem sejtettem, hogy közel 2000 gólnál járok, így egy kissé el is érzékenyültem, de természetesen büszkeséggel tölt el. Az első félidő elején elég pontatlanok voltunk, nehezen melegedtünk be támadójátékban, de a védekezés remekül működött. Úgy gondolom, jó ütemben haladunk, várjuk már a BL-mérkőzéseket.”
 


eset


eset
K&H női kézilabda liga 10. forduló
Győri Audi ETO KC
GVM Europe-Vác
Audi Aréna Győr
39
25
17-8

Győri Audi ETO KC

3 Knedlikova Jana
6
4 Afentaler Sára
2
10 Mörk Nora
1
13 Görbicz Anita
5
14 Pál Tamara
1
15 Oftedal Stine Bredal
3
18 Amorim Eduarda
3
23 Tomori Zsuzsanna
3
27 Groot Cornelia
4
31 Broch Yvette
2
32 Fodor Csenge
3
33 Bódi Bernadett
2
57 Puhalák Szidónia
3
85 Grimsbö Kari Aalvik
 
1 Binó Boglárka
 
2 Szilovics Fanni
1

GVM Europe-Vác

2 Radosavljevic Sanja
3
4 Kácsor Gréta
 
5 Hámori Konszuéla
 
8 Barján Bianka
3
9 Kovács Patrícia
 
12 Arenhart Barbara
 
15 Szamoránsky Piroska
 
17 Jovetic Dijana
1
20 Lakatos Rita
3
28 Szondi Zsófia
3
31 Hornyák Bernadett
1
33 Suba Sára
 
88 Sziráki Boglárka
 
90 De Souza Karoline
9
96 Helembai Fanni
1
99 Diószegi Nikolett
1
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Szilágyi Zoltán
Kiállítás | 2 perc
Kiállítás | 6 perc
Hétméteres | 3/1
Hétméteres | 3/3
Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta