HÍREK

Szuperkupa

Leier Kézilabda Szuperkupa 2015 – Kupagyőztes a Győri Audi ETO

A felkészülési idő végéhez közeledve került megrendezésre a Leier Kézilabda Szuperkupa. Az esemény teltházzal került megrendezésre az Audi Aréna Győrben. Az első mérkőzésen a Győri Audi ETO KC méri össze tudását nagy riválisával, az FTC Rail Cargoval. A mérkőzés elején fej fej mellett haladt a két együttes, aztán hamarosan a hazai csapat vette át a vezetés, amit a mérkőzés végéig tartani is tudott. Öt gólos vezetéssel nyertek a győri lányok.
audi banner

Első félidő:
A kezdő sorunk nem más, mint: Tomori, Korsós. Heidi, Kovacsics, Bódi, Sulland végül, de nem utolsó sorban a kapu őre Grimsbo. Első gólunkat Korsós Dorina szerezte, majd Heidi Lőke után Korsós ismételt, az 5. perc végén Tomori szerzett gólt (4-4). Hazai időkérés után sikerült újfent betalálni Sullandnak. Ezt követő 5 percben Tóth Gabriella és Kovacsics Anikó szerezte a góljainkat (7-7). Tóth Gabriella és Broch Yvette góljainak köszönhetően először vettük át a vezetést (9-8). A 3 perces gól csendet Heidi Lőke törte meg, majd a Ferencvárosnak ismétlés után sem sikerült értékesítenie a hétméteres lövést, az ellentámadást Sulland góllal fejezte be (11-9). Groot, Tóth góljai után 3 gólos előnnyel mentünk el a félidei szünetre (14-11).

Második félidő:
Egy gyors lerohanással kezdtük a második félidőt, amit Kovacsics értékesített. Ezt követően Löke egy befordulásból szerezte meg a 16. gólunkat (16-11). Hornyák kapta az első kétperces kiállítást az ellenfél csapatában a második játékrészben, a második hétméteresét sikeresen lőtte be Groot, azonban sajnos a 3. hétméteresét nem tudta értékesíteni. Védekezésünk sokat javult, a védőfalunk rendeződött a második játékrészre. Korsós kapta az első győri kétperces kiállítást (17-12). Ezt követően Sulland értékesített egy hetest, majd védekezésben sikerült labdát szereznünk, de nem sikerült a kapuba találni. Két ferencvárosi gól után, Heidi ismét befordulásból lőtt gólt (19-15). A 20. gólunkat Sulland szerezte egy gyönyörű figura befejezéseként, azonban ezt követően a Fradi is betalált Pena által (20-16). Passzív közeli támadást Korsós fejezte be sikeresen. Ezt követően egy szerencsétlen labda eladás jött a részünkről, amit a Ferencváros játékosa Szucsánszki Zita fejezte be. Erre Heidi Löke egy tanításra méltó góllal válaszolt (23-21). Győr részéről a második kétperces kiállítást Tóth Gabriella kapta. A védekezésünk továbbra sem enyhült, és Kiss Éva a kapuban is remekelt, egymás után több zicccert is hárított. Támadásban pedig ismét Sulland remekelt (24-21). A Ferencváros elhasználta a 3. időkérését is. Ezt követően egy hatalmas kapufát lőtt Tóth, Löke pedig hétméterest harcolt ki nekünk, amit Sulland sikeresen értékesített (25-22) A szurkolókat Korsós csodálatos góllal jutalmazta. A Fradi játékosai többször is eladták a labdát, amit a győri lányok mind ki is használtak. Kovacsics sikeresen fejezte be a győri támadást. A kőkemény védekezés közben Kis Éva csodát művel a kapuban ismét. 2 perccel a meccs vége előtt továbbra is három gólos előnyt birtoklunk (27-24). Korsós már másodszor szerzett lehetetlennek tűnő helyről gólt. A második félidő vége előtt 4 másodperccel még egy lövést értékesített Heidi. A győztes győri csapatot a szurkolók állva ünnepelték. A végeredmény Győri Audi ETO KC – FTC Rail Cargo 29-24. 


 


eset


eset
Leier Szuperkupa 2015
Győri Audi ETO KC
FTC-Rail Cargo Hungaria
Audi Aréna Győr
29
24
14-11

Győri Audi ETO KC

3 Jana Knedlikova
 
5 Heidi Löke
6
11 Korsós Dorina
5
14 Kovacsics Anikó
3
15 Linn Jörum Sulland
6
18 Eduarda Amorim
 
21 Planéta Szimonetta
 
23 Tomori Zsuzsanna
1
27 Nycke Groot
3
31 Yvette Broch
1
33 Bódi Bernadett
 
73 Kiss Éva
 
85 Kari Aalvik Grimsbö
 
96 Tóth Gabriella
4

FTC-Rail Cargo Hungaria

2 Zácsik Szandra
 
3 Cifra Anita
 
4 Szarka Adrienn
 
6 Schatzl Nadine
 
8 Szucsánszki Zita
2
10 Szekeres Klára
4
12 Szikora Melinda
 
14 Mészáros Rea Réka
 
19 Kovacsicz Mónika
5
22 Lukács Viktória
2
25 Nerea Pena
7
27 Tomasevics Katarina
 
29 Mód Noémi
 
92 Hornyák Dóra
3
94 Szekerczés Luca
 
98 Szamoránsky Piroska
1
 
Vezetőedző
Ambros Martín
Vezetőedző
Elek Gábor
Kiállítás | 4 perc
Kiállítás | 8 perc
Hétméteres | 5/4
Hétméteres | 1/0
játékvezetők: Hucker Róbert, Soós Balázs