HÍREK

Utánpótlás

Mit egyen egy élsportoló gyermek – szakmai előadás

Fata Edina

A sporttudomány újításainak folyamatos integrálása az utánpótlásképzésbe a Győri Audi ETO KC irányvonalainak egyik fontos tényezője. A Klub ennek keretében hívta meg sportolóit és családjait egy professzionális sporttáplálkozási előadásra. 
audi banner

Az élsportolók professzionális táplálkozási programját, a sporttáplálkozás tudományos alapjait és ezen belül is a helyes táplálkozást bemutató előadáson vehetett részt az Audi ETO utánpótlásképzésében részt vevő összes edző, ezen kívül meghívást kaptak a sportolók és családjaik is. Hasznos információhoz juthatott minden résztvevő a tápanyagszükséglettől, a folyamatos nagy fizikai igénybevételnek kitett fejlődő szervezet ideális értendtervezésén át az étrendkiegészítők szerepéig számos hasznos dologról.

„Egyik stratégia irányelvként fogalmaztam meg az utánpótlásnevelés megfelelő kezelését. Ennek keretében az elmúlt két hónapban több úton is elindultunk. Többek között elkezdtük fiatal sportolóink szisztematikus humánbiológia felmérést, együttműködünk hazánk egyik legmegbízhatóbb táplálékkiegészítő gyártójával, felvettük a kapcsolatot egy professzionális prevenciós és rehabilitációs sportprogramot kifejlesztő céggel is. Egyik állomásként pedig szerettünk volna nem csak a edzőinknek, hanem sportolóink családjainak is fontos naprakész információkkal szolgálni a gyermekek mindennapi étrendjével, táplálkozásával kapcsolatban, hiszen sok függ attól is, otthon mit és hogyan eszik egy élsportoló gyermek” – adott tájékoztatást dr. Bartha Csaba elnök.

Az előadás anyaga itt letölthető.
 


eset


eset