HÍREK

Válogatott

Remekeltünk Montenegró ellen – megvan a továbbjutás!

Fata Edina

A Svédországi Európa-bajnokságon szereplő magyar női kézilabda válogatott a selejtező csoportmérkőzéseket nem az elvárásoknak megfelelően kezdte. Az első két találkozón nem tudtak pontot szerezni Görbiczék, azonban a továbbjutást véglegesen eldöntő, Montenegró elleni mérkőzésen megtáltosodva, fantasztikus egyéni és csapatteljesítményt produkálva alanyi jogon bejutottak a középdöntőbe. 
audi banner

Szabó Tamás, a Győri Audi ETO KC kommunikációs és nemzetközi vezetője személyesen szurkolhatott a magyar válogatottnak. Telefonon értük el a találkozót követően. „Szerencsére látható volt, hogy a csapat nagyon akarta ma a győzelmet, és az első perctől arra törekedtek, hogy ne kelljen számolni a gólokat. Már az első félidő is nagy küzdelmet hozott, öröm volt látni Janurik teljesítményét a kapuban, aki segített a mezőnyben elkövetett hibákat semmissé tenni. Az egyik nagyobb holtponton pedig Görbe remek játéka segítette át a csapatot. A második félidő elején ráijesztett Montenegró válogatottunkra, felzárkóztak kettő gólra, de Janurik továbbra is kivételes jó teljesítményének és a feljavult támadójátéknak köszönhetően magabiztos győzelmet aratva mehet tovább a magyar válogatott a középdöntőbe. Külön ki kell emelni a remek védekezést, hiszen csak 14 gólt kaptak a Bódiék, amire a jövőben is lehet építkezni.”

A magyarok mellett az ETO játékosokat figyelembe véve továbbra is szurkolhatunk Yvette Brochnak és Nycke Grootnak, mert a holland válogatott is továbbjutott, csoport harmadikként. Nora Mörk és Kari Grimsbö a norvégokkal csoportelsőként szintén továbbmenetel. A csehek oszlopos tagjanként Jana Knedlikova-val is találkozunk még.

A magyarok a középdöntő második csoportjában, Helsingborgban folytatják tovább a kontinensviadalt.


eset


eset