Nem úgy alakultak a nyolcaddöntők, ahogyan azok álmainkban szerepeltek, hiszen 2 olyan válogatott is biztosan a nyolc közé jut, akik nem európaiak. Innetől kezdve pedig az alábbiaknak kell teljesülni egyszerre, hogy a magyar válogatottnak esélye maradjon az olimpiai selejtezőre, vagyis a 8 mérkőzésből 6 eredménye abszolút nem mindegy, és a maradék kettőnek is vannak bizonyos korlátjai:

1. Spanyolország nem nyerheti meg a nyolcaddöntős mérkőzését Montenegró ellen.

2. Izland nem nyerheti meg a nyolcaddöntős mérkőzését Oroszország ellen.

3. A Dánia - Japán mérkőzésen a dánoknak kell nyerniük.

4-5. A két afrikai csapatból csak egy juthat be a legjobb 8 közé, de ha az bejut, annak meg kell nyernie az Afrika-bajnokságot januárban. Ha nem jut be egyikük sem, az nem baj, hiszen kontinensbajnok Brazilia és Dél-Korea is. Az is fontos, hogy egyikük sem nyerheti meg a világbajnokságot, azt a mi selejtezős reményeink miatt európai csapatnak kell nyernie.

4.a.  Brazíliának nyerni kell a nyolc közé jutásért, de nem nyerheti meg a világbajnokságot.

4.b. Ha Elefántcsontpart nyer, akkor nekik egyrészt Afrika bajnoknak kell lenniük, másészt nem lehetnek világbajnokok, harmadrészt Angola nem juthat be a legjobb 8 közé.

5.a Dél-Koreának nyerni kell Angola ellen, de nem nyerheti meg a világbajnokságot

5.b Vagy Angolának kell nyerni, de nem nyerheti meg a világbajnokságot, viszont meg kell nyernie akkor az Afrika Kupát, és Elefántcsontpart sem juthat be a legjobb 8 közé.

6. A további 3 nyolcaddöntőn 2 csapatnak, akiknek jobb a hozott pont és gólarányuk, mint a spanyoloknak ki kell esniük. Erre öt lehetőség is van:

6.a. Továbbjut: Norvégia, Svédország, Románia, kiesik: Franciaország (9.), Horvátország (10.) és Hollandia (Európa 1.)

6.b. Továbbjut: Hollandia, Svédország, Horvátország, kiesik: Norvégia (Európa-bajnok), Franciaország (10.) és Románia (Európa 1.)

6.c. Továbbjut: Hollandia, Románia, Franciaország, kiesik: Norvégia (Európa-bajnok), Horvátország (10.) és Svédország (Európa 1.)

6.d. Továbbjut: Hollandia, Románia, Svédország, kiesik: Norvégia (Európa-bajnok), Franciaország (10.) és Horvátország (Európa 1.)

6.e. Továbbjut: Norvégia (év világbajnok lesz), Románia, Franciaország, kiesik: Svédország (Európa-bajnok jogán), Horvátország (9.) és Hollandia (Európa 1.) - kösz Marcus Aurelius, jogos :) (MP)

Ha mind a 6 pont bármelyik felvázolt változata teljesül, akkor Magyarország az Európa 2. pótselejtezős, és a világbajnokság harmadik, hatodik és a második legeredményesebb kontinens (Afrika?) bajnokságának a harmadik helyezettje ellen játszhat.

 

Forrás: www.o2gyor.hu