Megcibáltuk az oroszlán bajuszát!

A Makó-Győr meccs végeredményét nem sokan tippelték meg helyesen, az index.hu oldal fórumán, ugyanis nagyon jó játékot mutattak a maros partiak, és alaposan megcibálták az oroszlán bajuszát. 25-31-re nyertek ugyan Görbiczék, de ilyen kis különbségre a szurkolók közül talán senki sem számított.

Óriási várakozás előzte meg Makón a találkozót. Majdnem fél évszázad után ismét van NBI-es csapata a városnak, ami nagy népszerûségnek örvend. A találkozóra, már elővételben elkelt több száz jegy, a mérkőzés előtt pár perccel pedig, már egy tût sem lehetett leejteni, a Városi Sportcsarnokban. Mindenütt emberek...a szemfülesebbek a lépcsőn, a nagyon későn érkezők pedig a korlátok, és a lelátó mellett állva izgulták végig a mérkőzést.
Elsőként a hazaiak vonultak a pályára, hatalmas üdvrivalgás közepette, a vendégek Görbicz Anita vezetésével később kezdték a bemelegítést.
A játék első perceiben hatalmas elánnal kezdtek a hazaiak, a 17. percig. Ekkor Róth Kálmán időt kért, és összeszedte csappatát. A hölgyek betartották az utasításokat, és a következő öt percben úgy lőttek nyolc gólt, hogy az MNKSE, egyszer sem talált be. Talán itt pecsételődött meg a mérkőzés eredménye, bár akkor még talán senki sem gondolta, hogy 10-19-es félidei hátrány után a különbség nem hogy nőni, hanem csökkenni fog.
A mérkozés legjobbja a makói kapus Szabó Krisztina volt. Hatalmasakat védett, és sikerült, ezt a jó sorozatot átmenteni a második játékrészre is. A második félidőben végig kőkeményen hajtott a csapat, és ezt a közönség ütemes vastapssal jutalmazta. Szabó Kriszti védései, valamint Barna Éva, Csendes Edit, és valamennyi makói gól után pedig egyként ugrott talpra a publikum. 15-12-re nyertük a második félidot. Ezzel azt hiszem bármelyik magyar, vagy európai együttes is elégedett lenne.A végeredmény 25-31.
Mikor tapsoltak Makón így egy vesztes mérkőzés után ????
A folytatásban a Ferencváros othonába látogat a Németh Toll, szombaton pedig igazi, nem túlzás, Szuper Rangadó lesz a Városi Sportcsarnokban. Ellenfelünk a Hódmezővásárhely lesz. Ott nem titkolt szándékunk a pontszerzés, de ilyen játékkal, mint a második félidei volt, nem lehetetlen akár....... :-)