A Gárdonyi iskola kézilabdásai 1992 óta két év kihagyásával rendszeresen a nyári szünetben nemzetközi kézilabda tornán vesznek részt. A 2012-es évben az olaszországi Gaetán voltak. Mivel az utazásukat nagymértékben támogatta a Győri ETO KC, így az itt indított három csapat több ETO érdekeltségű csapatból állt össze. Az U10-es csapat tagjait a Gárdonyi, a Kazinczy, a Toldi DSE, az U12-est a Gárdonyi, a Kazinczy, a Toldi DSE, és végül az U14-est a Gárdonyi, Hornyák Lajos és Bordásné Horváth Marianna csapatában kézilabdázók alkották.

A csoportmérkőzéseket az U10 és U12-es csapat 100%-osan teljesítette, az U14-esek egy vereséggel kerültek az elődöntőbe, innét már mind három csapat meggyőző fölénnyel került az döntőbe. A „legsimább” tornagyőzelmet a Baksa Péter irányításával az U10-esek szerezték meg. Az U12-esek Kányainé Werli Tímea- Gellér Ferenc vezetésével, két gólos előnnyel lett torna győztes. A legszikrázóbb összecsapás az U14-eseknél volt, hisz edzőjük, Gellér Ferenc eleve az U16-osokhoz nevezte őket, s a döntőben újra összekerültek azzal a csapattal, amelytől a csoportmérkőzések során vereséget szenvedtek, de végül győztesként vonultak le a pályáról.

Ezeknek a nyári kézilabda kupáknak a célja elsősorban nem a tornagyőzelem. Mindig itt köszönnek el a nyolcadik osztályt elvégzett kézilabdásoktól. A szabadidős programok, városnézések (Róma, Pompei, Vezúv, Firenze), strandolás, disco elősegítik a közösséggé szerveződést, az egyesülethez tartozás érzését. Nagy élmény volt játékosainknak az is, hogy a döntő kezdetekor lejátszották az adott ország himnuszait.