Május 25-26-án a Veszprém Arénában rendezik meg az idei kézilabda szezon utolsó eseményét: a női Magyar Kupa négyes döntőjét. A Final four négy résztvevő csapata: FTC, Győr, Kiskunhalas és Veszprém arra buzdítja saját szurkolótáborát és a sportszerető közönséget, hogy egy 250 forintos hívással járuljanak hozzá a Csodalámpa Alapítvány munkájához. Az Alapítvány az életet fenyegető betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását segíti azzal, hogy a gyerekek különleges kívánságait teljesíti. 

A hívásokat az Adhat Vonal alábbi számára várják az élsportolók: 13600 – 35-ös kód.

„Ez a szezon az egész magyar női kézilabda számára egy sikertörténet, amelyet méltó módon szeretnénk lezárni. A kétszeres KEK-győztes és a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata között sikerrel helyt álló FTC-Rail Cargo Hungaria csapat nevében arra kérem a Fradi szurkolókat, hogy egy-egy hívással járuljanak hozzá a gyűjtésünkhöz. Köszönjük!” – invitálta az adományozásra szurkolóit Szucsánszki Zita, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitánya.
„Klubunk idén története legnagyobb sikerét érte el a BL-győzelemmel, és szeretnénk, ha felhőtlen örömünket minél több emberrel megoszthatnánk. Arra buzdítom tehát minden szurkolónkat, hogy hívja fel a Csodalámpa Alapítvány számát, amellyel hozzájárul, hogy mosolyt csaljunk a súlyos beteg gyerekek arcára! Köszönjük!” – ezek Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitányának szavai.
„A Kiskunhalas csapata nemcsak az idei bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is szépen szerepelt. A kitartó támogatásért nagyon hálásak vagyunk szurkolóinknak is, akiket ezúttal arra kérünk, hogy a 250 forintos hívással segítsék jótékonysági kezdeményezésünket! Mi így igyekszünk hozzájárulni a gyerekek gyógyulásához. Köszönjük!” – nyilatkozta Barna Éva, a Kiskunhalas NKSE csapatkapitánya.
„Az NB1-ben eltöltött első évünk nagyon jól sikerült, és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Fiatal csapatunknak óriási eredmény, hogy a Final fourba bejutottunk. Szeretnénk, ha örömünk, és szurkolóink öröme minél több emberhez eljutna, ezért kérünk minden támogatónkat, hogy hívja a Csodalámpa Alapítvány számát, segítve ezzel a beteg gyerekek kívánságainak teljesítését.” – kérte szurkolóit a Veszprém Barabás Duna Takarék csapatkapitánya, Tóth Eszter.

Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs képviselője egyedülállónak minősítette az élsportolók kezdeményezését. „A CSODALÁMPA közhasznú alapítvány célja a nagyon súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának a teljesítése. Az álmuk valóra váltásával szeretnénk nekik olyan maradandó élményt adni, mely megtöri a betegség szörnyű rutinját, feledteti a heteken, hónapokon, akár éveken át is tartó kórházi kezeléseket. Az elmúlt 10 év alatt a jó szándékú és segítőkész emberekkel, valamint a cégekkel közösen a teljesített kívánságok száma túllépte már a kétezret. Köztük a kisebbek játékokat, a nagyok számítástechnikai eszközöket kértek, de volt, aki példaképével – Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, de még a pápával is találkozhatott vagy például igazi tankot vezethetett. A magyar kézilabdás lányok kezdeményezése különleges a számunkra, amelyet ezúton is nagyon köszönünk, és bízunk benne, hogy a gyűjtés hatására jó néhány kisgyermeknek tudunk közösen élményt nyújtani, amely segítheti őket a gyógyulásban.”