Győri Rába Quelle ETO FKC - Dunaferr SE 23-23 (13-9)

A biztos győzelem reményében utazott a Győr otthonába ma este csapatunk a Budapest Bank Kézilabda Liga hetedik fordulójában, s a tabellán elfoglalt helyezések, illetve a papírforma alapján is esélyesként várhatta együttesünk az ETO elleni találkozót.

Csak szenvedés

Ezzel szemben a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, s míg a mieink csak szenvedtek az ETO nyitott védekezésétől, Tóth László csapata lassacskán átvette a meccs irányítását. Ugyan a mieink védekezésével még nem volt olyan nagy baj, támadásban rettentően pontatlanul, erőtlenül játszottunk, így a hazaiak nem csak tartani tudták a mérkőzés elején megszerzett minimális előnyüket, hanem növelni is tudták azt. Hiába próbált Imre Vilmos időkéréssel rendet tenni a fejekben, semmit sem változott a játék képe, így az első játékrész végén, vastagon érett az idei szezon eddigi legnagyobb meglepetése, hiszen a remekül játszó zöld-fehérek 13-9-es előnyre tettek szert.

Csak egy pont

Nem tudni, hogy mit mondott Imre Vilmos a csapatnak a szünetben, de a második játékrészt úgy kezdték Császárék, ahogyan az egész meccset kellett volna. Végre jó volt a védelem, támadásban is sikerült túljárni a hazaiak eszén, így alig hatpercnyi játékot követően máris egált mutatott az eredményjelző, s ekkor azt hihettük, hogy lendületben maradnak a piros-fehérek, s ha az első játékrészt "átaludva" is, de hozzák a kötelező győzelmet (14-14). Sajnos nem így történt, mert a folytatásban újra előjöttek az első félidőben elkövetett hibák, így a kezdeti lendület pillanatok alatt tovaszállt. Rendre az ETO állt jobban egy-egy gólocskával, s bár a félidő derekán egyszer – s a mérkőzésen először – átvettük a vezetést (19-20), a véghajrában mégis a vendégek álltak közelebb a sikerhez. Tóth László gárdája hatalmas akarással játszott, miközben a mieinknek az utolsó percekben is csak az egyenlítésre futotta, így végül 23-23-as döntetlennel ért véget a találkozó, mely a eddigi eredményeket, s a kitûzött célokat ismerve, bizony csalódás.