Négy évvel ezelőtt, a junior Európa-bajnoki ezüstérem megszerzése után kaptam először meghívást a felnőtt válogatottba, azóta minden évben ott voltam, így negyedik világversenyemre utazhatok. Keményen edzünk a lányokkal, próbálunk felkészülni az ellenfeleink ellen, és pontosítani a játékunkat a még hátralévő időben.
- Könnyebb és nehezebb meccsek is várnak rátok a csoportkörben, de a továbbjutás szempontjából csak az lehet a kérdés, hogy hányadik helyről folytathatja a kieséses szakaszt a válogatott. A románok és a németek ígérkeznek a legkeményebb ellenfélnek?
- Vannak a csoportunkban papírforma szerint egyszerűbbnek ígérkező mérkőzések, ilyen Tunézia vagy az ausztrálok elleni, de a másik háromra, a csehek, a románok és a németek ellen még jobban oda kell figyelnünk, mert kiváló csapatok. Bár én azt gondolom, hogy minden meccs maximális koncentrációt és küzdést vár el mindenkitől, ha szeretnénk a legjobbak közé jutni, márpedig az lenne az igazi, ha bekerülnénk a végső négybe.
- Mi lesz a magyarok erőssége ezen a világbajnokságon?
- A tavalyi Európa-bajnokságon megmutattuk, hogy nagybetűs csapat a miénk, tudunk egymásért küzdeni, harcolni, és ez nem változott. Szívesen vagyunk együtt, és az edzésidőn kívül a szabadidőnkben is van közös programunk. Ráadásul egyre többször eszünkbe jut az Eb, a bronzérem megszerzése, amelyre csak jó érzéssel tudok visszagondolni.
- Valóban te vagy a jolly joker, a mindenhol bevethető játékos a csapatban, ahogy azt Hajdu János is állítja?
- Nem lepődök meg, bármilyen feladatot is kapok, mert nem történhet olyan, amire ne készültünk volna fel. Az pedig, hogy hol szerepelek, melyik poszton játszom, milyen szituációk megoldását bízzák rám, a kapitánytól függ. Annak örülök, ha a pályán vagyok, bármelyik poszton is, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, hogy játékommal segítsem a csapatot.
- Testvéreid a férfi utánpótlás válogatottakban bontogatják szárnyaikat, és a szüleid is a kézilabda szerelmesei. Kilátogat a család Szerbiába szurkolni?
- Nálunk a mérkőzések, a különböző elfoglaltságok miatt nagyon nehéz olyan időpontot találni, amikor mindenki egy időben ráér, de ki tudja, még az is lehet, hogy gondolnak egyet és jönnek. Persze addig sem leszünk egyedül, mert ahogy hallottuk, több ezer magyar szurkoló vásárolt már jegyet a világbajnokság mérkőzéseire, így biztos remek lesz a hangulat az újvidéki csarnokban.

A magyar válogatott mérkőzésprogramja a D-csoportban:
2013. december 7., szombat, 14:45: Magyarország−Csehország
2013. december 9., hétfő, 14:45: Tunézia−Magyarország
2013. december 10., kedd, 19:15: Magyarország−Ausztrália
2013. december 12., csütörtök, 19:15: Románia−Magyarország
2013. december 13., péntek, 17:00: Magyarország−Németország