A Győr vehemenciája csak 20 percig tartott, azt követően a debreceniek lehûtötték a dunántúliak kedélyeit, és megmutatták, hogy sokkal többre képesek, mint azt a rivális gárda tagjai az első percekben gondolták. Igaz, a második félkidő derekán még izgultunk…

A találkozó rendkívül mozgalmasan kezdődött, a nézőtéren csak kapdosta az ember a fejét, mert hol az egyik, hol a másik kapu előtt viharzottak el a csapatok, rendre góllal fejezve be az akciókat. A kezdeti nagy rohanásban egyik csapat sem kerekedett felül, de miután lehiggadtak a fiúk, kidomborodott a két fél közötti tudásbeli különbség. Kiss Imre hálószaggató és Ambrus rafinált találatai az első félidő hajrájára rádöbbentették a vendégeket arra, hogy ne tápláljanak túlságosan vérmes győzelmi reményeket, és ezzel el is dőlt a meccs.

A szünet után már nem várt már izgalmakat a nagyérdemû, de megtorpantak hajdúságiak, vérszemet kaptak a győriek, és felzárkóztak. Kezdődhetett minden elölről. Az újabb, végső fordulatot az jelentette, hogy a hazaiak ismét elhúztak, és már nem adtak több esélyt az ellendfélnek.

A bajnokságban most két hét szünet következik, aztán a Békés otthonában folytathatják a pontgyûjtést Habuczkiék.