A Balaton-partiak kétszeri vezetésével indult a mérkőzés, ám zsinórban szerzett három győri góllal viszonylag gyorsan helyreállt a világ rendje. Innentől kezdve hosszú perceken át felváltva estek a gólok, vagyis állandósult az egy-kétgólos ETO-előny. A zöld-fehérek a tizenharmadik percben jutottak kettőről-háromra, majd a félidő derekán már ötgólos győri vezetést mutatott az eredményjelző (5-10). Nyolc perccel később három gólra zárkózott fel a Siófok (10-13) a hangulatában is edzőmérkőzést idéző találkozón. Jól tartotta magát a „magyar tenger” melléki együttes, amely három perccel a játékrész vége előtt megint ötről háromra szűkítette a hátrányát (12-15). A szünetre azonban ismét visszaállt az eddigi legnagyobb differencia: ötgólos győri előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (12-17).
Két gyors zöld-góllal indult a második félidő, kilenc perc elteltével aztán kilencgólos győri előnynél a siófokiak időkéréssel próbáltak változtatni a játék képén. A második játékrész tizedik percében mégis számolhatott a győri tábor: Orbán találatával megvolt a tíz közte (14-24). A félidő felénél már tizenhárom góllal vezetett a címvédő Győri Audi ETO KC (16-29). A kapuban Herr a találkozó során többször is bravúrral védett – mindezt azért ehelyütt emeljük ki, mert a mérkőzés vége felé kétszer is hosszas gólcsendet élhettünk át. No meg összességében egy roppant magabiztos győri győzelmet: a vége 34-23 lett!

Győri gólszerzők: Kovacsics 8, Görbicz 6, Löke 5, Amorim és Bognár-Bódi 4-4, Orbán3, Hornyák Á. és Soós 2-2.

Egymás fiókcsapatainak legyőzése – valamint a holnap délben kezdődő Veszprém Barabás Duna Takarék – Siófok KC Galérius fürdő bronzmeccs – után szombat délután két órakor következhet a zöld-fehér finálé, a jó előre borítékolt Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo párharc a Magyar Kupáért. A remélt tizedik győri MK-győzelemért...