A finálét megelőzően a Magyar Kupa bronzmérkőzésén a Siófok Galérius Fürdő együttese 32-21 arányban győzte le a Veszprém Barabás Duna Takarék csapatát. Aztán kizöldült a dabasi aréna, megkezdődött a két zöld-fehér csapat döntője. A fehér mezes győriek részéről Görbicz szerezte a találkozó első gólját, erre Vérten révén válaszoltak a fővárosiak. Amorim átlövés góljával ismét az ETO vezetett, s miután Lunde bravúrral védett, Kovacsics találatával kettővel ment a Győr. Tomori szűkített a zöld mezesek hátrányán, majd jött ismét Kovacsics, aki a szélről szenzációsan pörgetett a Fradi kapujába, aztán Tomori is megszerezte a második gólját. A hatodik perc végére elfogyott a győri előny, Cifra jóvoltából egyenlítettek a főváriosiak (4-4). A vezetést is megszerezhette volna a Fradi, ehelyett egy percen belül kétgólos előnybe került az Audi ETO: Löke, majd Bulatovic volt eredményes. Tomori hatalmas góljára Bulatovic még nagyobb találattal felelt, így tíz perc elteltével 7-5-re vezettek a Rába-partiak. Aztán háromra nőtt a differencia, Görbicz értékesített büntetője után, ekkor időt is kért Elek Gábor, a fővárosiak mestere, aki a lerohanásból kapott gólok miatt volt különösen elégedetlen. Bognár-Bódi két góljával a tizennegyedik percre kétszer annyi győri találatot láthattunk, mint Fradi-gólt (10-5). Pena lőtte a pestiek hatodik gólját, Görbicz pedig hetesből a tizenegyedik győrit. Ezután két kiállítás színezte a meccset (az ETO-tól Amorimot büntették), majd Lunde újabb bravúrjának tapsolhatott a hozzáértő közönség. A következő párharcot azonban Kovacsicz nyerte, Amorim kiküzdött találatával viszont gyorsan visszaállt az ötgólos különbség. Győri részről Pena értékesített hetese még nem adott okot az aggodalomra, Lunde kapufával történő ütközése viszont rövid időre igen. Szerencsére nem volt komolyabb baj, ebbéli örömünket fokozta a másik oldalom Amorim újabb bombagólja, majd Orbán ejtése, ami után immáron hat góllal vezetett az ETO (14-8). Szucsánszki két gólja közé beékelődött Amorim találata, majd következett Löke kiállítása és Pena újabb belőtt büntetője. Az első félidő utolsó öt perce 15-11-es győri vezetéssel kezdődött. Emberhátrányból Bulatovic lőtt gólt, majd Görbicz hetesből volt eredményes – ez után Elek Gábor kikérte második idejét, arra kérve játékosait, hogy maradjon esély a második félidőre… Tervel kiállítását követően Kovacsicz faragott a hátrányon, majd Ambros Martín kért időt. Tomori emberelőnyből szerzett gólt, a másik oldalon Tervel talált be, a játékrész utolsó találata Kovacsicz nevéhez fűződik. Jött a szünet – 18-14-es győri vezetésnél!
Aztán jött a folytatás, s mintha a Fradi három percig még az öltözőben maradt volna: Görbicz, Orbán, majd Löke lőtt gólt, így az addigi „rekordszintre”, hétre nőtt a győri előny (14-21). Aztán a Fradi percei következtek! Sorendben Tomori, Cifra, Szucsánszki, Szarka, majd Kovacsicz talált a győriek kapujába, miközben a kapuban Szikora egyre magabiztosabban védett, így a 37. percre kettőre jött fel a fővárosi együttes (19-21) – időt is kért Ambros Martín. Amorim gólja nagyszerű nyugtató volt a győri szurkolók idegei számára, nem is beszélve a nagyszerű Lunde-védést követő újabb Bulatovic-gólról. Tomori találata zárta le a második játékrész első tíz percét, mikor is 23-20-as mérkőzésállásról árulkodott az eredményjelző. Majd ismét Bulatovic neve mellé húzhattunk újabb strigulát, s miután Lunde megint lehúzta a rolót, Amorim gólja, majd Görbicz – hetesből elért – hatodik találatával megint ellépett az ETO (26-20). Szucsánszki emberhátrányból szépített, a másik oldalon Kovacsics egy kipattanót váltott gólra. A második félidő derekán Orbán gólja után 28-21-nél Elek Gábor kikérte utolsó idejét. Nyolc perccel azelőtt a mínusz egyért támadhatott a Fradi, innen lett mínusz hét. Aztán mínusz három, mert a négyperces győri gólcsend ideje alatt Pena, Kovacsicz, majd újra Pena, majd Tomori volt eredményes. Löke találata után hetesből megint Pena lőtt gólt, aztán Orbán negyedik gólja tíz perccel a vége előtt négygólos győri előnyt jelentett (30-26). Négy percen át nem láttunk gólt, a „jeget” Görbicz hetese törte meg, amit Tomori találata követett. Majd jött Cifra kétperces kiállítása, illetve az ítéletet látványosan vitató Elek Gábor piros lapja. Orbán gólja után kettős emberhátrányból Kovacsics volt eredményes, majd három perccel a vége előtt Pena háromra szűkítette az FTC hátrányát (29-32). Másfél perccel a meccs vége előtt Amorim gólja mindent eldöntött! Az utolsó percben Orbán találata alakította ki a 34-29-es végeredményt.
A Győri Audi ETO KC összességében – és sorozatban – tizedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát. A tavalyi triplázás (BL-győzelem, bajnoki cím, MK-siker) ismétlése felé tett úton ezzel megtette a csapat az első lépést. Folytatás jövő hétvégén, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, a budapesti Papp László Sportarénában…