A többi nemzetközi kupa sorsolását már kedden megtartották Bécsben. A BL-csoportokat viszont csak vasárnap 16 óra körül ismerjük meg. Az EHF ugyanis a ceremóniát áthelyezte Viborgba, a Klubcsapatok Európa-bajnokságára.
A csapatokat három „kalapra” osztották. Nyolcan már eleve a főtáblán kezdik a szereplést, másik nyolc gárda pedig a múlt hétvégén csatlakozott a selejtezőből.
A magyar bajnok Audi ETO, a címvédő Viborggal, a tavalyi csoportellenfél Kometal Skopjeval és BL-döntős Krim Mercator Ljubjanával együtt az első kalapba került, tehát ők biztos nem lesznek a zöld-fehérek ellenfelei a csoportkörben.
A második kalapba a főtábla másik négy együttesét, az osztrák Hypot, a spanyol bajnok Cem. la Union-Ribarrojat (az egykori Ferrobus Mislata), a norvég Larvik HK-t és az orosz Lada Togliattit tették. Közülük egy lesz az ETO ellenlábasa.
A harmadik kalapba, a selejtező győztesei kerültek: a Budapest Bank-FTC, a KEK-győztes montenegrói Buducnost MONET Podgorica, a dán Slagelse és Aalborg, a német HC Leipzig, a horvát Podravka Koprivnica, a norvég Byasen HC Elit Trondheim és az orosz Dinamo Volgograd.. Ebből a nyolcból kettő kerül majd a győri zöld-fehérek kvartettjébe. Illetve hét, az a nyolc, hiszen a csoportmeccsek során a Ferencváros nem kerülhet a győriek útjába.
A második négyesből a Hypot és a Larvikot jól ismerjük. Két bombaerős csapatról van szó. Az osztrákokkal a felkészülés alatt is többször összecsapott az ETO, felemás eredménnyel. A Larvikot tavaly a KEK-elődöntőben búcsúztatták Görbiczék, azóta az orosz Olga Csernovával erősödött a norvég sztárgárda, amelynek legnagyobb klasszisa továbbra is Linn-Kristin Riegelhuth. A Ribarroja spanyol bajnok lett 2005-2006-ban, megelőzve a legismertebb spanyol gárdákat, az Astroc Saguntot és az Elda Prestigiot. Keretében jó pár ismert név található. Számunkra a legismertebb Pásztor Zsófia, de a csapat klasszisai közé tartozik Tanja Medved, Tihana Saric, Marta Mangue Gonzales, Zoritza Koleva, Anna Ejsmont valamint Gianna Krivorucsko is. Legnagyobb sztárjuk azonban minden kétséget kizáróan a szlovén Anja Freser. Tavaly a legjobb 16 között búcsúztak az EHF Kupától. A Motor Zaporozsje ütötte ki őket kettős győzelemmel. A Lada Togliatti az oroszok sztárcsapata, mégis egy kicsit sötét lónak számít, hiszen távozott a szigoráról híres edző Trefilov és vele ment jó néhány játékos is Zvenyigorodba. Klasszisokban persze így is bővelkedik Alekszej Gumjanov csapata: Bliznova, Postnova, Marennikova, Vjahirjeva, Szidorova tagja volt a világbajnok orosz válogatottnak 2005-ben, de jól cseng a beállós Mocsalina neve is, aki tavaly még a Volgograd színeiben szerepelt az ETO ellen. A selejtezőből feljutottak közül bombaerősek a dánok: a DreamTeam Slagelse és az Aalborg DH akár a BL-győzelemre is esélyes lehet. A Buducnostot sem kell bemutatni a zöld-fehér híveknek, sőt a Volgograd és a Lipcse neve is ismerősen csenghet. A Byasen Trondheim pedig a Larvikot szeretné letaszítani a norvég „trónról”, így ők sem mondhatók gyengének. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy olyan csillagaik vannak, mint Vigdis Harsaker vagy Trine Haltvik. A horvátok elitalakulata a Podravka tavaly az EHF Kupa-döntőben alulmaradt a Fradival szemben. Azóta távozott az orosz-macedón „nehézbombázó” Naukovics, viszont „cserébe” megszerezték a Kometaltól a világ talán legjobb jobbszélsőjét Todorovskát.
Ez a gyors „névsorolvasás” is megmutatja, hogy nagyon nehéz dolga lesz ETO-nak, ha el akarja érni kitûzött célját a legjobb négy közé jutást.