-  Nagyon örülök, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség kezdeményezésére vevő volt az előző évad férfi és női NB I-es bajnoka és ezüstérmese, azaz négy európai élcsapat meccseit láthatjuk majd a Kinizsi Bank Szuperkupán! - mondta el a Szuperkupa sajtótájékoztatóján Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Megegyezés született arról is, hogy az előkövetkező esztendőkben, más-más helyszínen és rendezővel, évente sorra kerül az esemény. 2015-ben az új Győr Aréna lesz a Szuperkupa helyszíne, és amennyiben a következő esztendőkben is a Szuperkupa résztvevői lesznek a klubok, akkor Szeged, valamint a Ferencváros rendezésében Budapest is otthont ad majd a Szuperkupának, ugyanakkor semleges helyszínen egy alkalommal a Magyar Kézilabda Szövetség lesz a házigazda. Ha megnézem az idei meccsprogramot, úgy vélem, a világ bármely kézilabda-rajongója elismeréssel csettinthet, nemcsak Budapesten, Győrött, Szegeden és Veszprémben, vagy éppen Magyarország más településein, de akár Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Dániában, Norvégiában vagy bárhol másutt, ahol minőségi kézilabda van. A magyar női Szuperkupáért ugyanis a Bajnokok Ligája-címvédő mérkőzik meg azzal a Ferencvárossal, amely szintén az európai elitbe tartozik, és talán 2015-ben célul tűzheti ki a BL négyes döntőjébe jutást, míg a férfiaknál a 2014-es Bajnokok Ligája Final4-résztvevő veszprémiek ellenfele az EHF-kupa-győztes Szeged. Öröm számomra az is, hogy akinek nem jut hely a Veszprém Arénában, az sem marad le a nem mindennapi kézilabda-csemegéről, hiszen a közszolgálati média jóvoltából a Duna Tv-n valamennyi érdeklődő láthatja majd a mérkőzéseket határainkon innen és túl egyaránt.

- Örömmel fogadtuk a szövetség kezdeményezését. Úgy gondolom, hogy ez a nap a kézilabda ünnepe lesz. Ráadásként a felkészülésünk egy fontos állomása, hiszen a Bajnokok Ligája-selejtező előtt az egyik lehető legerősebb ellenféllel lesz lehetőségünk összemérni tudásunkat - nyilatkozta Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke.

- Örömteli a Szuperkupa-kezdeményezés, hiszen a szurkolók két újabb izgalmas összecsapás élményével gazdagodhatnak – mondta el a sajtótájékoztatón Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke. - Ugyanakkor csapatunk ezt a mérkőzést a felkészülés részének tekinti, annak egy nagyon fontos és nagyon kemény pontjának, amelyből bízunk benne, hogy mindenki sérülésmentesen, és számos újabb tapasztalattal kerül ki.

- A bajnoki nyitány előtt remek alkalom lesz a Veszprém elleni találkozó, hogy felmérjük, hol tartunk a felkészülésben - mondta el Juan Carlos Pastor, a MOL Pick Szeged vezetőedzője. - Megpróbáljuk legyőzni a veszprémieket és elhódítani egy magyarországi trófeát. Mindez óriási kihívás számunkra. Nekünk minden magyarországi fronton a veszprémiekkel kell versenyeznünk, a célunk hasonló, mint tavaly: minél közelebb kerülni a bajnoki címvédőhöz. Ehhez sok munka és nagy alázat szükséges.

- Sok Szeged-Veszprém meccset megéltem, teljesen mindegy, mi az apropó, óriási presztízscsatát vív egymással a két csapat. Még nincs csúcsformában egyik együttes sem, de szeretnénk legyőzni a Veszprémet - hangsúlyozta Vadkerti Attila, a MOL Pick Szeged csapatkapitánya.

- Nagy meccsre, jó hangulatra számítok a Szuperkupán, remek női meccs után léphetünk pályára a Szeged ellen - mondta el Carlos Ortega, az MKB MVM Veszprém vezetőedzője. - Szerdán már pályára lépünk a SEHA-ligában, utána pedig készülünk a Szuperkupa-mérkőzésre. A szezon ilyen korai szakaszában még nem találkozott egymással a két ősi rivális, mindkét csapatnak jól jön a felkészülés végén.

- Szép hétvégre vár ránk, két remek meccsre kerül sor a Veszprém Arénában – vázolta Cristian Ugalde, az MKB MVM Veszprém játékosa. - Augusztusban még nem játszottunk a Szeged ellen, így kicsit máshogy alakult a felkészülésünk. Ellenfelünk úgy tűnik, jobb formában van, mint tavaly ilyenkor, ezért nagy csatára számítok.

A KINIZSI BANK SZUPERKUPA PROGRAMJA
2014. augusztus 31.
15:00 Győri Audi ETO–FTC-Rail Cargo Hungaria (tv: Duna)
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
Versenybírók: Éles Péter, dr. Vattay Gergely

17:15 MKB MVM Veszprém–MOL Pick Szeged (tv: Duna)
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, dr. Tájok Péter
Versenybírók: Éles Péter, dr. Vattay Gergely

Helyszín: Veszprém Aréna

Jegyinformáció:
Jegyár: 5000 forint
Jegyek kaphatók a Veszprém Aréna pénztárában, valamint a jegymester.hu oldalon a http://www.jegymester.hu/hun/Event/11000407/2014-Kezilabda-Szuper-Kupa címen 5400 forintos áron.