Rába Quelle ETO FKC - Komlói BSK-Fûtőerőmû  28-27 (16-15)

Győr, 500 néző. Vezette: Herczeg - Südi
ETO: Djordjevics - Szalafai 3, JÓZSA 8(2), Széles 2, NAGY T. 3, BOGNÁR 4, Pálos 2
Csere: Hoffmann, Herjeczki (kapusok), SZABÓ A. 4, Miss 2, Németh G.
Edző: Tóth László
Komló: Mészáros - Csorba 2, HORVÁTH SZ. 8(2). HORVÁTH R. 6, Szappanos 2, CIFRA 6, Péter Szabó 2
Csere: Pókos(kapus), Kilvinger 1, Nagy Z.
Edző: Papp László

Hétméteresek: 2/2 illetve 2/2
Kiállítások: 6 illetve 6 perc

Forrai Dánielre és Schuh Timuzsinra ezen az összecsapáson sem számíthatott Tóth László. Forraira valószínûleg mûtét vár a jövő héten, Schuhra pedig legalább négy hetes pihenő. Ez azért is nagyon rossz hír, mert így továbbra sincs beállósa a gárdának.
Az ETO nyitott védekezéséből jól felkészültek a komlóiak, akik közül elsősorban a volt győriek Cifra és a Horváth-testvérek - a beállós Roland, és a jobbátlövő Szilárd - remekeltek. Rengeteg volt a gól, mert mindkét csapat gyengén védekezett és a kapusok is adósak maradtak a jó teljesítménnyel. Húsz perc alatt az ETO mindhárom hálóőre pályára lépett, végül Hoffmann Ákos kapta el egy kicsit a fonalat. Igaz előtte már zártabban és határozottabban védekeztek a zöld-fehérek. Ennek ellenére a vendégek már három góllal is elhúztak. A fordulatot Szabó András támadójátéka hozta meg. Szasza egymás után négyszer talált be az első játékrész végén. Neki volt köszönhető, hogy a szünetben győri előnyt mutatott a tábla.
A fordulás után szívós munkával négy gólosra növelték előnyüket Bognárék (23-19). A felállt fal elleni támadójátéka akadozott a hazaiaknak és a Komló sem adta fel a pontszerzés reményét. Annyira nem, hogy két és fél perccel a vége előtt már náluk volt az előny (25-26). Ekkor viszont Bognár hátára vette a csapatot és vezérletével fordított az ETO, sőt Szalafai révén már két góllal is vezetett. Kilvinger 15 másodperccel a vége előtt szépített és egész pályás letámadásra jött ki a vendég gárda. Kilenc másodperc volt hátra, amikor Tóth László időt kért és megnyugtatta csapatát, amely heroikus küzdelemben, de teljesen megérdemelten szerezte meg a két pontot, így megkezdte a felzárkózást. Tavaly az alapszakaszban, a Komló elleni hazai döntetlen azt jelentette, hogy elbúcsúzott a felsőháztól a Győr, ezúttal sikerült győzni...

Tóth László: Nyolc felnőtt mezőnyjátékossal sikerült nyernünk, aminek nagyon örülök. Külön kiemelném Szabó Andrást, aki hibátlanul játszott. Azért kellett lecserélnem, mert sajnos ráesett a sérült térdére és eddig nem kapott ekkora meccsterhelést. Készülünk tovább, szeretnénk a Nyíregyházát is megverni. Ez sikerülhet is, főleg ha sok szurkoló bíztat majd minket.