Pár napja már az orosz válogatottal együtt vagy a városban, gondolom, Te vagy az idegenvezető. Hogy tetszik a lányoknak a város, hogy érzi a csapat magát itt Győrben?

Nagyon tetszik nekik a város, az időjárás ellenére is. Tegnap sétáltunk egyet a karácsonyi vásárban, ittunk egy forró teát, és a belváros szépségeit is megmutattam nekik közben. Nem volt igazi sétaidő, de kicsit felmelegedtünk a teától, és a legszebb helyeket azért láttuk.

Furcsa érzés lesz ma az ETO-csapattársaik ellen játszani, nem?

Bizony, tegnap este a vacsoránál odaültem a magyar csapathoz, és összemosolyogtunk. Mindannyian tudjuk, hogy kemény játék lesz. Mi is és ők nyerni szeretnének, és mi a magunk részéről mindent meg is fogunk tenni a győzelemért. Az ETO-ban egy célért küzdünk, de az EB ideje alatt a vállogatottal is megvan a közös célunk és mindent megteszek, hogy segítsek nekik ebben. Profi játékosok vagyunk mindannyian, ezeket a helyzeteket tudnunk kell kezelni.

Többek között a magyar válogatott kapusából, Herr Orsiból is fel kell készülnötök, ismeritek egymást, mondtál valamit a csapatnak róla?

Igen, jól ismerem Orsit és mondtam egy két dolgot a lányoknak róla, de videózásaink alatt az edzőnk is felhívta a figyelmet, hogy mire készüljük vele szemben. Az hogy ismerjük egymást, lehet előny és hátrány is, hiszen a magyar klubcsapattársaim is ismerik az én játékomat.

Hogy tetszik a csapatnak az új Audi Aréna amit most adtak át az EB-re? Milyen hagulatra számítotok?

Én már november 15-e óta itt edzek az ETO-val és ezért én már egészen othon érzem magam. Az orosz csapattársaimnak is nagyon tetszik, minden új és modern, fantasztikusan előkészítették a világversenyre, és mindannyian úgy gondoljuk ez egy kiváló helyszín az Európa Bajnokságnak. Tudjuk, hogy mindig nehéz a házigazda ellen játszani, mert hatalmas biztatást kapnak a szurkolóiktól, de ezen a szinten ez már nem zavarhat minket.