Momentán a vasárnapi parti házigazdája vesztegel a tabella legvégén, ugyanakkor az NYKSE egyetlen ponttal kasszírozott többet, vagyis, felettébb nagy tétért esnek egymásnak a felek a nyugati határszélen.

– Nehéz meccsre számítok, de hiszem azt, hogy a társaság képes idegenben is nyerni – nyomatékosította Jano Pál, a Nyíregyháza edzője. – Rendkívül szoros a tabella, ha sikerül győzni, gyakorlatilag felzárkózunk a középmezőnyhőz, természetesen ezzel a hazaiak is tisztában vannak, így kijelenthető: mindkét oldal számára „négypontos” mérkőzés következik. A győriek híresek arról, hogy a védekezésre fektetik a hangsúlyt, egyszerû lehet a megoldás, több gólt kell lőni, mint ők, akkor nem érhet baj minket. Persze, a védőmunkára nekünk is megkülönböztető figyelmet kell fordítani, optimista vagyok, tudom, hogy meg tudjuk oldani a feladatot.

Ami a hiányzókat illeti: miként arról beszámioltunk, Nagy Csaba és Varga Zsolt személyében két szélső dőlt ki a sorból, ráadásul Kleis térdsérülést szenvedett a szlovák válogatott összetartásán – utóbbit minden bizonnyal összedrótozzák a találkozóra.