Érdekes módon sem a hazaiak mestere, Németh András, sem pedig a rivális gárda szakvezetője, Róth Kálmán nem örül, hogy ilyen szakaszban kell találkoznia az előző idény arany- és ezüstérmesének. A klubokban mostanában kevés célirányos munka folyhatott a válogatott elfoglaltsága miatt, ráadásul a Ferencváros előtte sem sokat pihenhetett, mert a dániai Szuperkupában volt jelenése.

"Tudtuk, hogy így alakul a program. Nem esett, nem esik jól az ilyen típusú felkészülés, de a gondok kis részén már túl vagyunk. Sajnos délelőttönként kevesen vagyunk edzésen, és csak délutánonként tudunk taktikát gyakorolni. Szerencsére mindenki egészséges. Jelenleg a Győr a legjobb magyar csapat, jó lenne ellene nyerni. Ebben az idényben nem reális, hogy a bajnoki címet tûzzük ki célul magunk elé, de szeretnénk megnehezíteni az ETO dolgát" - mondta Németh András.

Róth Kálmán, a címvédő győriek edzője nem igazán tudja, milyen formában van csapata: "Túl sok a szünet a bajnokságban. Az elmúlt harminc nap alatt egy bajnoki találkozónk volt, aztán jöttek a válogatott programok. Sajnos még edzőpartnert sem tudtunk szerezni, mert mindenki más foglalt volt, még a szomszéd országokban is. Radulovics biztos hiányozni fog, Gogirla és Görbicz ugyan már meggyógyult, de szinte biztosan nem tudnak majd hatvan percig játszani. Szerencse, hogy az eddigi rangadóinkat megnyertük, és most nyugodtak lehetünk. A Ferencvárosnak van több veszíteni valója, hiszen egy újabb vereséggel komoly hátrányba kerülne az alapszakaszban."

A Győr az eddigi kilenc összecsapását megnyerte, míg az FTC egyszer bukott: október 18-án, a Dunaferr otthonában kapott ki 30-26-ra.