Budapest Bank-FTC - Audi-ETO 28-26

Az alapszakasz idei legfontosabb mérkőzését játszotta a két csapat, mégsem lehetett azt mondani, hogy ez a hatvan perc dönt majd az elsőségről, hiszen a szezon felénél járnak az együttesek. Ennek ellenére egy esetleges győzelemmel a győriek jelentősen megugorhattak volna. Ahogyan azt Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője jelezte, Görbicz csak támadásban kapott lehetőséget, míg a védekezésben őt Juhász pótolta.
A Fradi lőtte a mérkőzés első gólját, de az Audi-ETO-nak erre volt válasza, sőt, néhány támadással később már a vendégek vezettek. Kisebb zavar keletkezett a győriek játékában, s ezt kihasználva a házigazda két góllal „elhúzott".

Ez a különbség azonban a mai kézilabdában nem különbség, ezt bizonyította, hogy nem sokkal később már Görbiczék vezettek hárommal (5–8). Ebben oroszlánrésze volt Herr Orsolyának, aki több bravúrja mellett két hetest is hárított.

A fordulatokban gazdag mérkőzésen ismét a Fradi percei következtek, s újra egyenlő állásból folytatódott a találkozó (9–9). Szerencsére az Audi-ETO nem hagyta magát, s egészen a játékrész végéig tartották előnyüket. Igaz, a hajrában kétszer is betalált a Fradi, így minimális volt csak a győri zöld-fehérek előnye.

A második harminc perc nem kezdődött túl jól győri szempontból, ugyanis Görbicz rosszul ért földre, s a szerencsétlen mozdulatot a bokája bánta. A győri irányítót ölben kellett levinni, s félő volt, hogy nem jöhet vissza. Megnyugtatásul írjuk, a végén már újra játszott, noha erősen húzta a bokáját. (Dr. Balogh Péter csapatorvos a találkozót követően elmondta, szerencsére nem szakadt el a szalag, de egy-két napot érdemes lenne pihentetni a bokát.) Anita bokája erősen megrándult. Így is sokat lendített csapatán, ugyanis vezérletével újra egyenlítettek a győriek.

Az eltelt bő negyedórában az FTC ugyanis átvette a vezetést, s már három góllal is vezetett. A győri egalizálást követően felváltva estek a találatok, az ETO előtt többször is ott volt a lehetőség, hogy újra vezessen, de egy-egy hiba rendre becsúszott, míg a végén az FTC a maga javára eldöntötte a két pont sorsát. Mindez azt jelenti, hogy a két éllovas egy-egy vereséggel áll a tabella első és második helyén. Ami a győriek számára azért örömteli lehet, hogy Simona Gogirla ismét gólerős formában játszott.

Németh András:
– Gratulálok csapatomnak, hiszen az ország legjobb együttesét verték meg. Minden tartalékunkat kijátszva, jó teljesítményt nyújtva győztünk.

Róth Kálmán: – Túl sok hibával játszottunk ahhoz, hogy az ilyen feltételek mellett játszó Ferencvárost megverjük.

A győri Revita TV ma 17.30 órától sugározza a találkozó felvételét.