A két Bajnokok Ligája-résztvevő közül az FTC-nek volt több veszítenivalója, hiszen kikapott Dunaújvárosban, ugyanakkor a címvédő Győr eddig százszázalékos volt, és újabb sikerével elhúzott volna az üldözők elől. A vendégeknél Görbicz ugyan vállalta a játékot, ám még messze sincs csúformában.

Jól kezdett a Győr (2-3), azonban rövid idő után fordított a hazai csapat (4-3). Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője erre cserékkel válaszolt, és ez bevált (5-8). Igaz, ebben a szakaszban sok ziccert kihagyott az FTC, mert Herr remekelt a kapuban. Egy rövid győri rövidzárlatot leszámítva - amikor is 9-9 lett - az ETO irányított, és megint elhúzott három góllal. Csakhogy a szünet előtt a vendéglátó jól használta ki az emberelőnyös szituációt, és felzárkózott.

Közvetlenül a pihenőt követően Görbicz egy ugrás után rosszul ért talajt, és bokasérülést szenvedett, ölben kellett levinni a pályáról - igaz, több mint negyedóra elteltével, kicsit sántikálva visszatérhetett. A vezérüket vesztett győriek kapkodni kezdtek, nem is maradt el az újbóli egyenlítés, illetve létszámfölényben a fordítás (15-14). Az első vendégtalálat közel hat perc után született meg a félidőben. Sorra jöttek a győri kiállítások, és ebből jelentős előnyt kovácsolt az előző idény ezüstérmese.

20-17-nél Róth időt kért, és ezután jobban pörögtek tanítványai - Görbicz is játszott már -, így szoros lett a heves vérmérsékletû csata (50. perc: 20-20). Ezt követően felválta estek a gólok, majd egy perccel a vége előtt labdát szerzett a hazai csapat, amiből Kirsner volt eredményes, és ezzel eldőlt a két pont sorsa.