Győrt a rendszerváltás óta először vezeti a jobboldal. Az új vezetés révén minden bizonnyal lesznek változások a város sportfinanszírozásában is, az eltelt másfél évtized elképzelései mellett új impulzusok jelenhetnek meg.

A tervekről, az esetleges változásokról Szijjártó Pétert, a Fidesz – MPSZ győri frakcióvezetőjét, egyben a gazdasági bizottság elnökét kérdeztük.
„Győr sportja a korábbinál sokkal több támogatást érdemel, többet kell rá költeni – állapította meg Szijjártó Péter. – Ezt képviselem frakcióvezetőként és bizottságelnökként is. Igazságosabbá szeretnénk tenni a pénz elosztását, nem fordulhat elő a jövőben olyan, hogy az egyik első osztályú csapat tízmillió forintos bérleti díjat fizet a létesítmény használatáért, míg a másiknak minden ingyen áll rendelkezésére. Egyenlő feltételrendszert kívánunk bevezetni."

A számadatok alapján a megyei jogú városok között Győr meglehetősen hátul kullog az élő sportra fordított pénzek tekintetében. Ahogy Szijjártó Péter is említette, ezen a helyzeten mindenképpen változtatni szeretnének.„Pontos összegeket nem tudok mondani, hiszen még nincs kész a város jövő évi költségvetése.

Egyelőre azt is nehéz kibogozni, Győr a múltban mennyit és milyen csatornákon költött a sportra. Egy biztos, ezentúl minden támogatás egy közös és az eddiginél nagyobb kalapból történik majd. Legyen az konkrét pénzbeli segítség, ingyenes terem-, irodahasználat vagy éppen telefonköltség. Fontosnak tartom, hogy minél több fiatal sportoljon rendszeresen a városban, így az eredményesség mellett más szempontokat is figyelembe kívánunk venni a klubok, szakosztályok segítésénél. Szólni kell a profi sportokról is, mert a magyar gazdaság sajnos jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy ezeket a sportokat százszázalékosan képes legyen eltartani. A városmarketinget, városimázst figyelembe véve támogatjuk őket a jövőben is."
Győrött eddig a kézilabda és a kajak-kenu volt a kiemelten kedvezményezett, valószínû, ez a kör változik a jövőben. Egyes hírek szerint csapatsportként „felzárkózik melléjük" a labdarúgás, a női kosárlabda, az egyéniek közül pedig a dzsúdó.

„Senki nem kérdőjelezheti meg a városban a női kézilabda prioritását. A kiemelt sportágak bővítésére vonatkozó változások viszont nem igazak még találgatás szintjén sem, ennek kialakítása hosszabb egyeztetést igényel. Egy hónapot adtunk magunknak a finanszírozási koncepció kialakítására. Az elosztási elveknél számít majd a dicső múlt is, de ez csak egy szempont lesz a többi között, mint például a jelenlegi eredményesség, a sportág népszerûsége, megmozgatóképessége, a hagyományok, az adott sportág életképessége. Mert például vannak olyan sportágak a városban, amelyek eddig jelentősebb önkormányzati támogatás nélkül is jól mûködnek évtizedek óta. Fontos az is, hogy ne olyan, győri színekben versenyző sportolókat támogassunk, akik nem itt élnek, nem itt edzenek, így példaképei sem lehetnek a győri fiataloknak. A profi futballra természetesen ezután sem adunk pénzt, de az utánpótlásra többet, a sportág eddigi negatív diszkriminációját megszüntetjük."