A 12. percben Szekeres lövése után a labda eltalálta Gogirla arcát, a román légióst letámogatták a pályáról, kórházba vitték, ahol négy öltéssel varrták össze a felrepedt szemöldökét.
A folytatásban a Rába-partiak az egykori békéscsabai Kovacsicz Mónika góljaival öt góllal elhúztak. Rapatyi edző gyorsan időt kért, ennek ellenére a vendégek a félidő végéig elsősorban Görbicz hétméteresből elért találataival növelték előnyüket. A 26. percben Zsuzsa Vivien harmadik kétperces kiállítása után piros lapot kapott, így már nem térhetett vissza a pályára.
Fordulás után a 36. percben Tóth Kata két szép góljával 17-12-re zárkózott fel a lila-fehér csapat. A vendégeknél Görbicz és a román légiós Bradeanu lőtte a gólokat. A hajrában már tíz góllal is vezettek a vendégek, ám a csabaiak nem adták fel, s a csereként beállt Such néhány szép átlövésgóljával és Vincze találataival csökkentették a hátrányt.
A szombat este igazi kézilabda-csemege volt a szurkolók számára. A fiatal lila-fehér gárda jól helytállt Európa egyik legjobb csapata ellen, sőt, ha a játékvezetők nem tisztelik annyira a bajnokot, még szorosabb is lehetett volna a végeredmény.

Rapatyi Tamás: - Küzdöttünk, harcoltunk, és így felnőttünk a feladathoz.

Róth Kálmán: - A mai mérkőzésen inkább a Békéscsabáról lehet beszélni, mint rólunk.