A győriek messzire kitolták a lövőket, ha pedig a hazai támadók szerettek volna betörni, a rendkívül gyors lábú dél-alföldiek hamar blokkolták őket. Nem véletlen, hogy már a tizedik percben négygólos előnyre tettek szert a vendégek. A békésiek küzdöttek, de továbbra sem tudtak igazán játékba lendülni, nem azt nyújtották, amit közönségük megszokott. A lövésekkel is gyakran gond akadt, többet lőttek mellé és fölé, mint ahányat védenie kellett a győri kapusnak.
A szünet után egy csapásra megváltozott a békésiek teljesítménye. Sokkal harcosabbak lettek, mind inkább azt nyújtották, amit a korábbi találkozókon is láthattunk tőlük. Sokat jelentett, hogy a gyengélkedő szélsőket lecserélte Bakó Botond edző, így Szatmári röpke 25 perc alatt hatszor betalált, Djuricin pedig nagyon határozottan védekezett és lábbal is felvette a versenyt Nagy Tamásékkal szemben.
Nemcsak utolérték ellenfelüket a házigazdák, hanem hamar fordítottak, igaz ezt követően jött egy rövid mélypont és újra az ETO vezetett három góllal. Visszakerült a pályára dr. Czina, ők is elkezdte gyártani a gólokat és Oláhnak is megjött a lövőkedve. A finisben 25-23 után még kiegyenlített a vendég csapat, sőt 26-26-ot is mutatott az eredményjelző, s mindössze öt másodperc volt hátra. Igazi akciót nem várhattunk, de Oláh Gábor, mint oly sokszor, ezúttal is megvillant, és egy remekbe szabott bal alsó sarkos góllal visszahozta a pontokat a hazaiaknak.
Összességében az első játékrészben egy nagy rohanást láthattunk sok hibával, a második félidőben viszont igazi kézilabdát, nagy küzdelmet sok izgalommal.

Bakó Botond: - Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, s ami a legfontosabb, megvan a győzelem.

Tóth László: - A sportban néha nincs igazság, csapatom nagyszerûen játszott. A kézilabdakapusnak viszont nem magyarázkodnia kell, hanem teljesítenie. Ha az edző megmondja, hová jön a lövés, akkor arra nagyon figyeljen!