A Mosonmagyaróvár öt hete elkezdte felkészülését, és már több edzőmeccsen túl van a csapat. „A pénteki találkozó az Audi ETO-val egy állomás. Nekünk ez lesz az ötödik mérkőzésünk – tudtuk meg, Varga József edzőtől –, azért is ilyen sok, mert nekünk a legfontosabb, hogy fejlődjünk. Minden mérkőzés-lehetőség sokat számít, így van ez az ETO ellen is, még akkor is, ha most viszonylag hiányos kerettel áll fel az olimpián résztvevő játékosai miatt. Remélem, egy olyan mérkőzést tudunk játszani, amiből ismételten tanulhatunk. Azt is remélem, pénteken egy kicsit frissebbek leszünk, mint a legutóbbi meccsünkön. Egy olyan terhelési szakaszban van most a csapat, ahol ugyan ez belefér. A felkészülés ötödik-hatodik hete szokott lenni a holtpont, most vagyunk ebben a fázisban. Most nem is az a cél, hogy frissek legyünk, hanem hogy bizonyos támadás taktikai elemeket, védekezési formációkat gyakorolni tudjunk.”

Danyi Gábor az Audi ETO edzője szerint a legfontosabb, hogy elkezdjen a csapat gyakorolni. „Akik itt vagyunk – elsősorban a magyar játékosok és a legtehetségesebb junior, ifi korú játékosokkal kiegészülve – egy olyan mérkőzésre készülünk, ami a felkészülési időszakunk jelenlegi szakaszának megfelelő. Természetesen sokat még nem tudtunk gyakorolni, de nem is azon van a hangsúly, hogy mennyi lesz az eredmény, hanem hogy játsszunk, próbáljunk, kezdjünk el gyakorolni. Az alapok adottak évek óta, természetesen lesznek új dolgok, mint minden évben, ezeket el kell kezdeni gyakorolni. Meg sem fordul a fejünkben az, hogy most esetlegesen nincs itt a teljes keret, és esetleg valaki nem venné komolyan. Tehát ebből az alapállásból indulunk, és nem kérdés, hogy mindenki arra fog törekedni, hogy a maximumot nyújtsa. Aki itt van, az ma az ETO.”

A mérkőzésre kilátogatók részére a Audi Aréna északi (1-es főút felőli) oldalbejárata lesz nyitva. Az érdeklődők az első emeletről tekinthetik meg a mérkőzést, ahol büfé is a szurkolók rendelkezésére áll.

A Győri Audi ETO KC felkészülési mérkőzései:
2016. augusztus 19. péntek 17:00 Győri Audi ETO KC – Mosonmagyaróvári KC SE
2016. augusztus 27. szombat 17:00 Győri Audi ETO KC – MTK
2016. augusztus 31. szerda 16:00 Vác – Győri Audi ETO KC
2016. szeptember 3. szombat 17:00 Fehérvár – Győri Audi ETO KC
2016. szeptember 7. szerda 18:00 Győri Audi ETO KC – Dunaújváros
2016. szeptember 10. szombat 17:00 Mosonmagyaróvári KC SE – Győri Audi ETO KC

A győri mérkőzések az eddigi hagyományoknak megfelelően díjmentesen látogathatóak, és minden érdeklődőt szeretettel várunk.