Csapatunk kezdte az utolsó hazai felkészülési meccset a Dunaújváros ellen, de hiányzónk is akadt, Heidi Löke ugyanis kisebb bokasérülést szenvedett, ezért pihent. Amorim két gyors góljával kezdtük a találkozót, majd Broch is betalált. Kovács Anna révén a negyedik percben lőtte első gólját Zdravko Zovko csapata, majd emberhátrányba is került Micijevic szabálytalansága miatt. Mörk használta ki gyorsan a fórt, majd a kapust lehozva lőtt gól a vendégcsapat Termány révén, aztán labdaszerzésből Cifra csökkentette egy gólra a hátrányt, Termány által pedig egyenlítettek. Broch újra az ETO-t juttatta előnyhöz, majd a 11. perc elején hetest lőhettünk, de Görbicz próbálkozását védte Oguntoye. Molnár révén 5-5 lett az állás, majd Termány kapott kiállítást, a hetest pedig Görbe ezúttal belőtte. Micijevic találatával ismét egyenlített a DKKA, majd a kapusát lehozó vendégek hibáztak; Görbicz Anita egész pályás gólt szerezett. Broch kettőre növelte előnyünket. Termény, Mörk majd ismét Termány góljai jöttek. Amorim óriási bombájára Kovács Anna válaszolt hetesből. Amorim átlövésgólja után Broch lerohanásból volt eredményes (12-9). Hetest kapott a vendégcsapat, ezt Kovács be is lőtte, majd Groot is gólt szerzett, sőt Amorim találatát követően a vendégek időt kértek a 23. percben. Hornyák gólja után Termány kapta meg második kiállítását. Az emberelőnyt Groot használta ki gyorsan, majd Knedlikova köszönt be egymás után kétszer is Oguntoye-nak. A második góljánál ráadásul Molnár kiállítást is kapott. Broch-ot is kiállították, de a megítélt hetest kihagyta Kovács, Grimsbö a kapufára szuggerálta a labdát. Mi is lehoztuk a kapust, így előnyben támadtunk, Knedlikova góllal fejezte be az akciót. Újabb találat már nem született, így 18-11-es hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész elő gólját Micijevic lőtte, erre Amorim és Knedlikova válaszolt. Mörk szép megoldása után Micijevic talált be, majd Knedlikova lőtte meg az ötödikét a meccsen (22-13). Micijevic után Amorim és Puhalák góljai következtek, így már tízzel vezettünk (24-14), majd Broch erre még rátett egy lapáttal, ekkor már jött is a vendég időkérés. Klujber hetesből lőtt gólt Kiss Évának, majd Knedlikova villanásai következtek (27-15), a 45. perc végén Tóth hetesből növelte tovább az előnyt, majd ismét Knedlikova villant, most indításgólt szerzett. Zovko mester elégedetlen volt, ki is kérte utolsó idejét. Karnik talált be, majd Termány, erre Knedlikova beállóból is betalált. Karnik is lőtt, erre Amorim válaszolt, majd Tóth akcióból is eredményes volt egymás után kétszer is. Orbán kapott kiállítást, lehoztuk a kapust, de egy elvesztett labdát Klujber üres kapuba dobott (34-19). Knedlikova kilencedik gólja után Hársfalvi az elsőt szerezte, majd Karnik lőtte a Dunaújváros 20. gólját. Broch az utolsó perc elején még betalált, de a slusszpoén Grooté volt, 38-20-ra nyertünk a Dunaújváros ellen!

Ambros Martín a mutatott szép játék ellenére nem bízza el magát. „A mai eredményből nem szabad kiindulni, nem hinném, hogy a bajnokin is ilyen eredmény születik majd ellenük. A mai meccsen látottakkal elégedett vagyok, hiszen a csapat teljesítette elvárásaimat!”

Felkészülési mérkőzés
2016.09.06.
Audi Aréna Győr
Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi KKA: 38 – 20 (18 – 11)

Győri Audi ETO KC: Knedlikova 9, Élő, Hudák, Hársfalvi 1, Mörk 4, Korsós, Görbicz 2(1), Amorim 9, Orbán, Groot 3, Broch 6, Puhalák 1, Kiss, Grimsbö, Tóth 3(1)

Dunaújvárosi KKA: Azari, Takács, Csapó, Camela 4, Vincze, Klujber 2(1), Termány 5, Hornyák 1, Kovács 3(2), Cifra 1, Molnár1, Karnik 3, Gindeli, Oguntoye, Nick