A díjat két éve hozták létre, emléket állítva a tatai edzőtábor egykori vezetőjének, a szövetség alapító alelnökének, Takács Tamásnak.
„Ez az erkölcsi elismerés a szakma megbecsülését jelenti. Nagyon örülök, hogy a szövetség, amelynek tíz éven keresztül elnöke voltam, majd leköszönésemet követően tiszteletbeli elnökévé választott, ezúttal nekem ítélte a díjat. Minden bizonnyal több évtizedes sportlétesítmény-vezetői munkám is közrejátszott a kitüntetés adományozásában” – vélekedett a megtisztelő esemény kapcsán Vanyus Attila, aki a szövetség munkáját nagyra értékeli, hiszen mint szakmai érdekvédelmi- képviseleti szervezet, sokat segít a sportlétesítmények vezetőinek a mindennapi munkában.
Kétségtelen, hogy napjainkban egyáltalán nem könnyu egy-egy sportlétesítményt fenntartani, muködtetni. Nem is szólva a csapatokról, amelyek közül sokan a pénzhiány miatt igen nehéz helyzetben vannak. Szerencsére az Audi ETO női kézilabdacsapata nem ezek közé tartozik. Persze a célok is magasak, de az elnök még ennek tükrében is elégedetten értékelte az őszi teljesítményt.
„A három célkituzésből eddig csak egyről, a hazai bajnoki szereplésről lehet beszélni, mert egyelőre csak itt vagyunk érdekeltek. A Magyar Kupába még nem kapcsolódtunk be és a nemzetközi kupamérkőzések is hátravannak. A magyar bajnokságban azt a kis kellemetlen Fradi-vereséget – ami még az éppen belefér kategóriába tartozik, bár jobb lett volna, ha ez nincs – leszámítva a várakozásoknak megfelelően teljesített a csapat. Úgy gondolom, elég jó évet zárunk, de ezt is vártuk a lányoktól. Én nagyon bízom abban, hogy folytatni tudjuk ezt a sikersorozatot, hiszen a nagy munka még ezután jön. Januárban kezdődik a nemzetközi kupaszereplés, a Magyar Kupa, és a bajnokságban a rájátszás. A következő év első öt hónapja számunkra nagyon erős lesz, de remélem, a célkituzéseink megvalósulnak” – bizakodik az egyesület vezetője, és örömmel újságolja, hogy Radulovics Bojana sérülése szerencsére a vártnál gyorsabban gyógyul, amit még az orvosa sem gondolt volna ilyen látványosnak. Az Ajax rehabilitációs központjában eltöltött ötnapos kezelést követően, ahová most pénteken indul Gogirlával együtt, bizonyára többet lehet majd mondani. A többiek rendben vannak, Görbicz is – az arcüreggyulladás és a bokasérülés után – már a válogatottal együtt készül, és valószínuleg a hétvégén már pályára is lép.
Vanyus Attila külön megemlítette Herr Orsolyát, aki egyre magabiztosabban teljesít. Az elnök szerint Orsira nagy szükség van, hiszen nemcsak kitunő kapus, de fejben is nagyon ott van a pályán. Minden egyes mérkőzésre tudatosan készül és jó, hogy sikerült mellé egy rutinos, nagyon megbízható kapust is szerződtetni Guiu Stancuta személyében, de Petróczi is bármikor bevethető.
A nemzetközi szereplést illetően Vanyus Attila szerint sokan örülnének, ha ötször játszhattak volna már kupadöntőt, mint a győriek, az persze más kérdés, hogy az i-re jó lenne már végre feltenni a pontot.