Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya öt győri játékosnak küldött meghívót a válogatott keretbe – Kiss Éva, Bódi Bernadett, Görbicz Anita, Tomori Zsuzsanna és Puhalák Szidónia –, akik Győrben, hazai környezetben készülhetnek a horvátok elleni összecsapásokra.

A válogatott felkészüléséről és saját beilleszkedéséről a Győri Audi ETO KC fiatal tehetségét, Puhalák Szidóniát kérdeztük, aki újoncként izgatottan várta, hogy a korosztályos válogatottakat végigjárva a felnőttek között is bemutatkozhasson.
„Remekül érzem magam a válogatottban, a beilleszkedéssel nem volt probléma, mindenki kedves és segítőkész volt – azért ebbe a légkörbe is bele kell szokni, de úgy érzem sikerült ez a pár nap alatt. Mindenféleképpen előny, hogy Győrben készülünk, hiszen nem kellett hozzászoknom a környezethez, mint másoknak, de azt hiszem nem ezen fog múlni a teljesítményem.” – nyilatkozta pozitív hozzállással a tehetséges győri szélső.

A magyar válogatott kerete Horvátország ellen:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányító, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea

A március 17-i mérkőzésre a jegymester.hu oldalon még kaphatók jegyek.

Néhány szóban a keretben történt változásokról:
Faluvégi Dorottya március 14-én (kedden) a junior válogatotthoz csatlakozott a hétvégi, Macedónia elleni korosztályos Európa-bajnoki selejtező miatt. Hornyák Dóra és Kovacsics Anikó a Bajnokok Ligája középdöntő utolsó fordulójában szerzett sérülésük miatt pihenőre kényszerültek, orvosi javaslatra hazautaztak az edzőtáborból, - belső posztra erősítésnek Szalai Babett érkezett Dunaújvárosból –, Szucsánszki Zita pedig jövőbeni gyermekvállalási tervei miatt mondta le a válogatottságot.

További jó munkát, sikeres felkészülést kívánunk a válogatottnak!
Hajrá Magyarok!