A női nemzeti junior kézilabda-válogatott 2017. március 16-án (csütörtökön) érkezett meg Szkopjéba, a csapat még aznap este munkába állt, könnyed átmozgató edzésen vett részt az Európa-bajnoki selejtezők sorozata előtt – tudtuk meg Pigniczki Krisztinától, a junior-válogatott edzőjétől.
„Az első mérkőzést pénteken a házigazda macedón együttes ellen játszottuk, az első perctől kezdve stabil védekezésre álltunk be, kezdetben kissé akadozó támadójátékkal, de ez talán az izgalom számlájára írható. A második félidőben azonban már magunkra találtunk, hatékonyabb támadójátékot mutattunk, és 15 gólos győzelmet arattunk: Magyarország – Macedónia: 33-18.
Szombaton a Feröer szigetek csapata következett – ők igazi skandináv, gyors kézilabdát játszanak, rengeteget futnak, valamint annak ellenére, hogy technikailag nem olyan képzettek, pozitív hozzáállással az utolsó percig lelkesek, motiváltak maradtak és hajtottak. Külön öröm számunkra, hogy ezen az összecsapáson minden játékosunk szóhoz juthatott, húsz perces periódusokra osztottuk a játékidőt és ennek megfelelően forgattuk a csapatot. A végeredmény: Magyarország – Feröer-szigetek: 41-16.
Az utolsó játéknapra már nyugodtan készülhettünk, a kontinensviadalra való továbbjutásunk ekkorra már biztosnak bizonyult, valamint előzetes várakozásainknak megfelelően könnyű mérkőzésre került sor, melyet magabiztos – 45! gólos – győzelemmel zártunk. A lányokat mindenképp dicséret illeti, hiszen több (tíz) gólos előnynél is hajtottak, vetődtek a labdáért, folyamatosan küzdöttek – nagyon meg vagyunk elégedve a teljesítményükkel.

A Győri Audi ETO KC utánpótlás bázisát Binó Boglárka képviselte kapus poszton a válogatottban, aki a Feröer szigetek elleni mérkőzésen fantasztikus teljesítményt nyújtott, közel 80%-os védési hatékonysággal járult hozzá csapata sikeréhez, valamint Moldova ellen is remekül helytállt.”

Női U19-es Eb-selejtező, 1. csoport – Magyarország eredményei:
2017.03.17. péntek 19:30 Szkopje
Magyarország – Macedónia: 33-18
2017.03.18. szombat 17:00 Szkopje
Magyarország – Feröer-szigetek: 41-16
2017.03.19. vasárnap 17:00 Szkopje
Moldova – Magyarország: 20-65

Gratulálunk a junior-válogatott eredményeihez, további jó felkészülést és sok sikert kívánunk a csapatnak a nyáron megrendezésre kerülő szlovéniai Európa-bajnoksághoz!