A 18. percben sikerült újra visszaszerezniük a vezetést a zöld-fehéreknek, de megnyugtató különbségre nem tett szert a Rába Quelle-ETO, melynek létfontosságú volt a győzelem megszerzése. Az első harminc percben emiatt lehetett igen görcsös a hazaiak játéka.
Szünet után amilyen gyorsan egyenlített a Százhalombatta, ugyanolyan gyorsan visszaállt a kétgólos ETO-vezetés. A győri szurkolók abban bíztak, hogy erővel talán jobban bírják majd a mérkőzést kedvenceik, mint az elsősorban rutinos játékosaira – Kertész, Mohácsi, Bécsi, Jakab – épülő Százhalombatta.

A játékrész közepéig úgy tûnt, hogy ez így lesz, a Rába Quelle-ETO ugyanis öt góllal meglépett (21–16). Talán a siker lehetőségétől megijedt a zöld-fehér gárda, elkezdett kapkodni, kettős emberelőnyből is gólt tudott kapni, s szép lassan felzárkózott a támadásai zömét szinte mindig a passzivitásig kijátszó vendéggárda. Olyannyira, hogy a végén az egyenlítésért is támadhatott, szerencsére azonban sikerült kivédekezni a támadást, így a győri csapat három eddigi győzelme közül mindegyik egygólos lett.

Tóth László: – Nagyon fontos két pontot szereztünk.

Sótonyi László: – Egyéni hibáknak és a fegyelmezetlen játékunknak köszönhetjük, hogy nem szereztünk pontot.