A győri játékosok közül valamennyien bizakodva várják az Európa-bajnokság rajtját.

A világ legjobbjának megválasztott Görbicz Anita az ősszel betegség és sérülés miatt több hetet kihagyott, így nála az a fő kérdés, sikerült-e utolérnie magát.
„Szerintem nem lesz gond, a felkészülés első hetében ugyanis inkább erőnléti edzéseket végeztünk. A második héten már úgy éreztem, jól is ment a játék. Egy érmet mindenképpen várok a csapattól, bár szerintem nehezebb lesz a dolgunk, mint a vb-n, itt ugyanis nincs gyenge csapat. A csoportból mindenképpen négy ponttal kell továbbjutnunk" – mondta az irányító.

Herr Orsolya pályafutása első felnőttvilágversenyére készül. Májusi sérülése után ugyan veszélybe került a kerettagsága, ám szívós munkával hamar visszaküzdötte magát a legjobbak közé.
„Már nagyon várom a rajtot. Bízom benne, hogy mindenképpen érmesek leszünk, s ez az érem minél fényesebb lesz. Ami engem illet, a felkészülést teljes erővel végig tudtam csinálni, így nyugodtan mondhatom, teljesen egészségesen várom az EB-t. Úgy érzem, Pálinger Katival remekül kiegészítjük egymást, nagyon jó vele együtt dolgozni."

Vérten Orsolya ősszel klubcsapata egyik húzóembere volt, remélhetőleg így lesz ez Svédországban a válogatottban is.
„A világbajnoki bronzérem után most is éremben reménykedünk. Természetesen leginkább az arannyal lennék megelégedve. A felkészülés során több videofelvételt néztünk meg az ellenfelekről, ezek alapján az orosz, a norvég és a dán válogatott tûnik a legerősebbnek, de persze minden a pályán dől el."

Hornyák Ágnes nyáron igazolt Győrbe, s főleg a szezon második felében játszott kiemelkedően.
„Első világbajnokságomon tavaly rögtön bronzérmesek lettünk. Mivel a mostani lesz az első Európa-bajnokságom, remélem, ott is sikerül dobogóra állnom. Persze nem lesz egyszerû a dolgunk, ráadásul egy világversenyen mindig előfordulnak meglepetések, így a papírforma is borulhat. Remélem, mi azzal lepjük meg a kontinenst, hogy nyerünk, de ehhez nyilván a világbajnok oroszoknak és a címvédő norvégoknak is lesz egy-két szava."

Kovacsicz Mónika szintén az ősz második szakaszában játszott nagyon eredményesen klubjában, így kellő önbizalommal várja az EB-t.
„Az első három hely valamelyikére mindenképpen odaérhetünk. Ehhez először is az kell, hogy a csoportmeccseken a lehető legjobban szerepeljünk, azaz négy ponttal jussunk tovább. Szerencsére nem hátráltatott sérülés, úgy érzem, jó formában is vagyok, éppen ezért már jó lenne, ha kezdődne az EB."