Nagyon nagy tétje volt a Győr számára a tegnapi összecsapásnak: Tóth László csapatának muszáj volt nyernie a Százhalombatta ellen, különben nagyon távolra kerülhettek volna a felsőházba kerüléstől.
Az első percekben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, felváltva estek a gólok. Az ETO-ban Szalafai és Nagy volt a húzóember. A nagy küzdelemből ideiglenesen a Batta jött ki jobban, két góllal is vezettek Sótonyi mester tanítványai, köszönhető a rutinos Mohácsinak és a nemrég Győrből elküldött beállónak Milicevicnek. Az első félidő második felében elkapta a fonalat Majeri kapus és a zöld-fehérek támadói is, előbb az egyenlítés sikerült majd később a vezetést is átvették a hazaiak, a szünetre pedig kétgólos győri előnnyel mehettek pihenni a csapatok.
Fordulás után hamar ledolgozta a hátrányát a vendég csapat, ám ekkor ez ETO nagyon belejött a gólszerzésbe, Nagyék remek támadásokat vezettek, és a félidő közepére 21-16-os 5 gólos győri előnyt mutatott az eredményjelző. Sokan azt hitték mind a csapatban mind a nézőtéren, hogy ez a meccs már megvan. Nagyot tévedtek, hiszen a Batta még nem adta fel. Mohácsi és Jakab vezérletével percről percre egyre csökkentette hátrányát a vendégcsapat. Izgalmas végjáték kezdődött. A Százhalombatta három perccel a lefújás előtt 28-25-re felzárkózott, ám nemsokkal ezután a győriek kétperces büntetést kaptak, emberelőnyben pedig nem hibáztak a vendégek: az utolsó percre Mohácsi góljaival 29-28 feljött a Batta, ám ekkor már csak fél perc volt hátra a találkozóból, és a Győr támadhatott volna. Csak volna, hiszen a győriek szélsője Pálos könnyelmûségének köszönhetően megszerezte a Batta a labdát. Sótonyi mester még a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára ám nem sikerült gólt elérni. Az izgalmak azonban nem értek véget.
Ezzel a győzelemmel megmaradt a remény az ETO-nak a felsőházba kerülésre, a győri csapat 10. a bajnokságban, veresége ellenére a Batta pedig maradt a tabella 6. helyén.