Kun Attila, a Győri Audi ETO KC utánpótlás igazgató-helyettese, aki egyben a 2001-2002-es korosztály edzője magabiztosnak ítélte csapata egész szezonban nyújtott teljesítményét, kiegyensúlyozott és folyamatos jó játékkal meneteltek a 2016/2017-es szezon Országos Kiemelt Serdülő Bajnokságában. A csapat nagy része, azaz a játékosok több, mint kétharmada 2002-es születésű, ezért még csillogóbbá varázsolja az aranyérmet és méltatja a szép eredményt, melyet az idősebbek között sikerült elérniük.
A győri lányok edzőjétől megtudtuk, a csapatot alkotó 23 játékosból 14-en korosztályos válogatott – szlovák és magyar ifjúsági, valamint magyar serdülő – kerettagok, mely szintén büszkeségre ad okot.

A Ferencváros elleni mérkőzés a hazai csapat szempontjából, igazából már tét nélkül zajlott – ugyanis a Békéscsaba elleni idegenbeli találkozón eldőlt a bajnok személye, a győriek behozhatatlan előnyre tettek szert –, bajnoki címét már semmi sem veszélyeztethette. A vendégcsapat dobogón elfoglalt pozíciójáról viszont a mai mérkőzés eredménye döntött, a Ferencváros végül a harmadik helyen végzett.

Végeredmény:
Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungaria: 26-25

A mérkőzést követő ünneplésről készült videót ITT tekinthetik meg. 

A bajnokcsapat névsora:
Andróczki Flóra
Barcza Rebeka
Biró Dorina
Csekő Brigitta
Dezséri Zsófia
Farkas Johanna
Gerháth Kincső
Herbák Kitti
Horváth Nikolett
Kürthi Laura Klaudia
Lanczova Barbora
Lengyel Eszter
Mészáros Regina
Mészáros Réka
Nagy Zsófia
Németh Zsuzsanna
Somogyi Liza
Sülye Ágota Sára
Takács Virág
Tóth Krisztina Katalin
Tóthová Nikolett
Világos Diána
Zsiray Anna

Edző: Kun Attila
Másodedző: Pigniczki Krisztina
Masszőr: Molnár Tamás

Gratulálunk a bajnokcsapatnak és további sok sikert kívánunk nekik!