Erste Békési FKC - Rába Quelle ETO FKC 25 - 27 (13-14)

Jók: Domokos, Dr. Czina, Varga P. ill. Majeri, Schuch, Bognár, Nagy T.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna  a mérkőzés a hazaiak szempontjából, hiszen az első támadásuk végén megítélt hétméterest Oláh a kapufára vágta. A Békés egyébként is nagyon idegesen kezdett, sorra hagyták ki helyzeteiket, sokszor még lövésig sem jutottak. Nem úgy a vendégek, akik Nagy Tamás és Bognár vezényletével hamar három gólos előnyre tettek szert, amit a végig igen nagy kedvvel játszó Czina révén még kiegyenlített a Békés, ám az ellenfelük hibáiból élő győriek gyors lerohanásokból, valamint Bognár átlövéseiből az első húsz percben tetszés szerint lőhették góljaiakat, akár emberhátrányból is. Ez alatt a hazai oldalon sok volt a labdaeladás, ziccerben is a lehető legnehezebb megoldást igyekeztek választani- általában sikertelenül. Sokáig úgy tûnt, semmi sem fenyegeti a Győrt ezen a mérkőzésen, de Botos mester időkérése jót tett fiainak, mert a hazaiak feljavultak védekezésben, ami megzavarta a győrieket. Sőt, mind szélről, mind a továbbra is nehéztüzérként dolgozó Czina révén átlövésből is egyre többször találtak Hoffmann kapujába, így a harmincadik percben egyenlő volt az állás. Pár másodperccel a  dudaszó előtt Szabó András egy lecsorgó labdát a hálóba vágott, így egy gólos vendég előnnyel mehettek az öltözőbe a csapatok.
Áma szünet sem volt eseménytelen, hiszen a Békéscsabán már bemutatkozó Budapest Bank Road Showból megismert dobosok remek hangulatot teremtettek a sportcsarnokban, amit tovább fokozott a csinos pom-pom lányok bemutatója. Ekkor történt meg a mérkőzés teljes bevételének a  felajánlása a klub egykori kézilabdázója, Moldován János kisfiának gyógykezelésére. Ehhez csatlakozott a Budapest Bank is, amely békéscsabai fiókjának vezetője révén ajánlott fel 100 ezer forintot a nemes cél érdekében. Jobbulást kívánunk Donátnak!
A mérkőzés második félideje ugyanúgy kezdődött, mint az első. Sokat hibázó békésiek, lassan elhúzó, ám szintén rengeteg labdát eladó, és a kapu előtt is egyre határozatlanabb győriek. A két kapuban egyébként csere történt, ami mindkét részről jó húzásnak bizonyult, hiszena  Szikora helyére érkező Domokos Dusán előbb ziccereket, majd Nagy Tamás büntetőjét is hárította, míg a túloldalon Majeri vitézkedett a végjátékban. Az addig remekül játszó, és Oláhot szigorúan őrző Bognár fáradni kezdett, amit a békésiek addig halovány átlövője gyors három góllal használt ki, valamint a hazaiak balszélsője, Varga Péter okozott rendre zavart a Győr védőfalában. A vendégek egyébként szemmel láthatólag flusztráltak voltak a múlt havi vereség miatt, mert mind a pályán, mind az oldalvonal mellett folyamatosan szapulták a  játékvezetők és a hazai játékosok teljesítményét. Talán éppen ezért ekkor egyszerûen képtelenek voltak a kapuba találni, ezért nem volt meglepő, hogy a mérkőzés folyamán először vezethettek a  békésiek a második félidő 14. percében, akkor mindjárt két góllal. Ám a megroppanni látszó ETO mégsem tört meg, hanem jó kapusteljesítménnyel a háta mögött elkezdte dobálni a  gólokat csereemberei, valamint az addig sokat hibázó, ám ekkorra csapata legjobbjává váló Schuch Timuzsin révén. A vendégektől a 23. percben először Széles kapott pirosat három kiállítás miatt, majd Nagy Tamás taglózta le Vargát, így egyből villant a lap. A békésieknek még ekkor is megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, mivel két gólos vendégelőnynél Nagy mellett Misst is leküldték az egyébként jól fújó játékvezetők, így két perccel a  vége előtt kettős emberelőnyben támadhattak Oláhék. Ebből egy gólt sikerült is lefaragni, ám az utolsó támadásnál az elmélázó békésiektől az éppen akkor visszaállt Miss labdát szerzett, amivel aztán a kapuig mehetett, biztossá téve ezzel a  Győri ETO győzelmét, amely így visszavághatott az egy hónappal ezelőtti vereségért. A Békés csak magát okolhatja, hiszen ziccerek tömkellegét puskázta el, valamint három hétméteresből egyszer sem tudtak gólt lőni.

Statisztikák:

Látható, hogy a két csapat körülbelül ugyanakkora hatásfokkal lőtt kapura-sőt, nem is rossz arányban.

Kapuralövések/Gól

Erste-Békés FKC: 46/25 (54%)
Rába Quelle ETO FKC: 50/27 (54%)

Érdekesség, hogy Czina és Varga pontosan az összes lövés felét eresztette el (14 és 9), míg a győriek között sokan érezték úgy, hogy tüzelniük kell (Nagy T. 11, Schuch 8, Józsa, Bognár, Szalafai 6)

A mérkőzés legjobbja az oldal szerint:

Dr Czina József
Az egész mezőnyben ő volt az egyetlen, aki végig egyenletes teljesítményt nyújtott, mind a két félidő alatt. Nemcsak ő lőtte a legtöbb gólt a mérkőzésen, hanem védőmunkájával is igyekezte segíteni csapatát.

(Dőlt betûs kiemélés a gyorietokc.hu szerkesztőjétől.)