Sőt, a Budapest Bank békéscsabai fiókja is a mérkőzés szünetében százezer forintot juttatott a klubnak azzal, hogy továbbítsák az egykori gólkirály kisfia gyógyítására.
Ugyancsak hír a békésiek háza tájáról, hogy Kopcsák József térdét alig egy hete dr. Dányi József főorvos megmûtötte, ám már ott volt a nézőtéren, ha egyelőre két mankóval is. A békésiek hosszúra nyúlt játékosa elmondta, a február közepi bajnoki folytatásban már szeretne pályára lépni.
A mérkőzés első negyedében meglehetősen lüktető volt a játék, s mintha csak adóztak volna a csapatok Puskás Ferenc emlékének a villanyóra a tizenegyedik percben 6-3-at mutatott. Az elején sokat hibáztak a békésiek és sokszor nem tudtak mit kezdeni az igencsak gyors lábú győriekkel szemben. Egyedül Czina József tartotta a lépést a vendégekkel, szinte minden helyzetből betalált. Olyannyira, hogy a mérkőzés folyamán tízszer is megterhelte a győri kaput. Ám ez sem segített sokat a békésieken, s hamar kiderült, hogy a kezdőbe jelölt két szélső, Szatmári és Djuricin ezen a napon kissé indiszponált. Bakó edző le is cserélte őket, Varga Péter és Gilan állt a helyükre, az előbbi be is vált, ugyanis hat gólt dobott. De még az ő gólerőssége is kevés volt ahhoz, hogy legyőzzék a kisalföldieket, pedig volt a mérkőzésnek egy olyan szakasza, amikor a békésiek kezében volt a találkozó sorsa.
Ám a finisben ismét megrázta magát a vendég csapat, s végül egy iramos, élvezetes és izgalmas csatában nyertek, tegyük hozzá, megérdemelten. Ezzel vissza is vágtak a november közepén ugyancsak Békésen elszenvedett 27-26-os vereségért, ami viszont bajnoki találkozó volt.