Midtjylland kezdte a mérkőzést. Ambros Martín Kiss elé a Mörk, Broch, Bódi, Amorim, Görbicz, Oftedal sorfalnak szavazott bizalmat, akik nagyon jól állták a dán rohamot, mert 11 percig nem tudták a vendégek átverekedni magukat a győri falon. Broch kezdte a gólgyártást már az első támadásban. 5 gólig jutott az Audi ETO mire megszületett az első dán találat. A mérkőzés első félidejének derekán 9-5-re vezettünk, közben a dánok már két kétpercet is bezsebeltek, és Kiss folyamatos remekelésének köszönhetően több ziccert is elvétettek. A 20. percben a zöld-fehér lányok már a tízedik gólnál jártak köszönhetően. 15-8-as állásnál fújták le a játékvezetők az első harminc percet.

A második félidőben ott folytatta a győri alakulat, ahol az elsőt abbahagyta. A 4. percre már tíz volt közte, amit hangos rászámolással köszönt meg a több mint ötezres lelkes szurkolótábor. A félidő második felében is – egy kisebb hullámvölgyet eltekintve – végig jó tempót diktáltak a Amorimék. Ambros Martín az ifistáknak is bizalmat szavazott, melyet Pál és Afentaler is góllal hálált meg. A lefújást követően tizenegy gólos különbség, 17-16 állt az eredményjelzőn.


Kristian Boldrup Kristensen: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek, remek munkát végeztek. Egyes pillanatokban remek mérkőzést tudtunk játszani, a hat a hat elleni játékban voltak olyan mozzanatok, amik bíztatónak mutatkoztak, azonban arra a spanyol stílusú védekezésre, amit a Győr mutatott, nehéz volt ellenszert találni.”

Veronica Kristiansen: „Ellenfelünk remek védekezést mutatott, a visszavágó találkozóra még keményebben kell készülnünk.”

Ambros Martín: „Szeretnék én is gratulálni a Midtjyllandnak – úgy tűnhetett, hogy egyszerű mérkőzés volt, de nem lehet következtetést vonni a végeredményből. A nagyarányú győzelem kulcsa az volt, hogy a kulcsjátékosaink remekül megvalósították, amit megbeszéltünk. Elégedett vagyok, mert tudtuk, hogy védekezésben nagyon oda kell figyelnünk és gyorsan kell reagálnunk, de remekül felkészültünk a mérkőzésre. Nagy nyomást tudtunk helyezni az ellenfelünkre, alig találták meg rést a védőfalunkon és az ellenszert a védekezésünkre. Nem dőlhetünk azonban hátra, nagyon hosszú út áll még előttünk, sok fontos mérkőzéssel nem csak a BL-ben, hanem a magyar bajnokságban is – de úgy érzem a játékosaim készen állnak.”

Stine Oftedal: „Ilyen győzelmet aratni, ilyen hangulatban és ennyi fantasztikus szurkoló előtt, hihetetlen érzés. Nagyon jól felkészültünk, mert tudtuk, hogy milyen játékot játszik az ellenfelünk.”